Вторник,

Мощна атака по Ицо Хазарта! Натискат го за голяма тайна

От: Редактор -
5945
Мощна атака по Ицо Хазарта! Натискат го за голяма тайна
A
A
A

Настояваме Христо Петров и ръководството на "Продължаваме промяната" в лицето на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев да назоват публично агенцията, която на миналите избори е искала 100 хил. лв., за да дадат процент отгоре на партия в проучване преди изборите, това се казва в писмо до медиите на Българската асоциация на професионалистите в маркетинговите изследвания и проучванията на общественото мнение" (BAMOR).

Бившият депутат, настоящ кандидат за народен представител и рап певец каза по "Нова телевизия" в неделя, че на партията са искани пари, за да им дадат по-висок прогнозен резултат преди предишните парламентарни избори. Изказването му беше в отговор на въпрос как си обяснява спадът в подкрепа на "Продължаваме промяната" според последните проучвания.

"Подобни без адресни коментари не само вредят на работата на онези агенции и анкетьори, които добросъвестно и според професионалните стандарти извършват социологически проучвания, но и чрез създаването на недоверие към всички поддържат корупционна среда, срещу която ПП декларира, че се бори", се казва в позиция.

От BAMOR изразяват съжаление, че подобни атаки се случват в дните на национална предизборна кампания, когато резултатите от социологически проучвания имат още по-висока информационна стойност за обществото.

 


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com