Михаил Константинов изригна. Руска дивотия на изборите

Нямаме попълнени КС и ВСС, а се занимаваме с видеонаблюдение, възмути се професорът

Михаил Константинов изригна. Руска дивотия на изборите | StandartNews.com

Поредната дивотия на изборите. Може ли по цял свят да го няма и сега ние да го въведем? Така изборният спец проф. Михаил Константинов изригна в студиото на бТВ срещу видеонаблюдението. В момента тече най-мащабната организация по осигуряване на онлайн наблюдение на секциите във времето, когато се броят бюлетините. Секциите получават смартфони с добра батерия и огромна памет, както и указания от ЦИК за използването им. Един от членовете на СИК ще играе оператор по време на вота. Изискванията са 20 000 души да могат едновременно да наблюдават една секция.

Сега се занимаваме с поредните глупости - дали да слагаме едни картончета или парцали отпред, продължи Константинов с възмущението си. Този път по бе насочено към параваните, зад които ще се пускат бюлетини.

По думите на професора последните две народни събрания били овладени от невежи хора, които си мислят, че разбират от избори и прокарват смешни промени.

Константинов се ядоса на въпросите за техническите устройства, с които ще се наблюдава видеонаблюдението след края на изборния процес. "Аз не вярвам на очите си това, което става. Може ли това нещо да го има само в Русия и ние веднага да го лапнем. Не се управлява така държава. Ние имаме недопълнен Конституционен съд, инспекторат към ВСС, а се занимаваме с видеонаблюдение",

Михаил Константинов смята, че хората, които могат да излязат да гласуват на изборите да бъдат между 2.8 и 2.9 млн. души. Той посочи, че в зависимост от развитието на войната в Украйна зависи дали ще има правителство в България. По-скоро ще има правителство, но колко ще е устойчиво няма значение, очаква Константинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай