Мая Манолова: Глас за досега управлявалите партии е напразен

Не направиха нищо за вас и не заслужават втори шанс, заяви лидерът на "Изправи се България"

Мая Манолова: Глас за досега управлявалите партии е напразен | StandartNews.com

„Като се срещаме с хора ни казват: Трън сте им в очите, борите се, разобличавате истината,затова ще направят всичко възможно да не влезете в парламента.

Затова ние се обръщаме към хората да преценят кой е полезният вот, от коя партия ще иматполза конкретно за себе си и за своите семейства. Кой ще защитава точно техните интереси.Вижте и коя партия какво е правила във времето:

Кой е говорил за мир, а е изнасял оръжие.

Кой е говорил за нулева корупция, а е вкарал посредници в газовите сделки.

Коя партия е говорила за съдебна реформа, но не е споменала името на Гешев 8 месеца.

Глас за партиите, които управляваха досега, ще е напразен за вашите домакинства и за вашитесемейства. Защото не направиха нищо за вас и не заслужават втори шанс. Пропиляха го катоработиха за себе си. Сега е време да застанете с тези, които са до вас, защитават каузи заедно свас и имат нужда от вашата подкрепа.“

Това каза Мая Манолова, лидер на Изправи се България, по време на среща с граждани на пл.Бъдници във Видин. В началото на срещата Манолова определи хората в дунавския град катоискрени, положителни и обичащи и потвърди, че винаги ѝ е приятно да идва в града. По думите ѝ Северозападът има огромен потенциал и заради безхаберието и неглижирането отстрана на редица правителства Северозападът е в тази ситуация – без проспериращ бизнес, сниски възнаграждения и лоша инфраструктура.

Водач на листата на социалната партия за Видин отново е адв. Стефан Стефанов, който се бориза множество каузи в града.

По време на срещата Манолова представи Спасителния план на формацията си, с който смятатда преведат българските граждани през тежките есен и зима, които се задават и кризите,натрупани за 12г. управление на Борисов и 8 месеца Четворна коалиция.

Първа точка в плана на Изправи се България е повишаването на доходите. По думите ѝработещите бедни са над 700 хил и всички те живеят под прага на бедност. Според нея „не енормално да работиш 5 дни в седмицата, по 8 часа, някои и събота и неделя и извънредно и даси беден, да не можеш да си плащаш сметките, да си купиш храна или лекарства или да сиизпратиш децата на училище.“ Като решения Манолова посочи увеличаване на минималнатазаплата до 1260лв, колкото е издръжката за живот, въвеждането на необлагаем минимум такаче най-ниските доходи да не плащат данъци, въвеждането на данък богатство, защото шепаголеми фирми не плащат данъци, а са натрупали огромни печалби на гърба на хората.

Мая Манолова поиска още преизчисляване на всички пенсии на база осигурителен доход от2021г, за да се навакса разликата между старите и новите пенсии и да се получи справедливоувеличение за всички. По думите ѝ както Борисов, така и Четворната коалиция са излъгалипенсионерите, като Четворната коалиция за една година ги е излъгала 3 пъти.

Втора точка в плана на Изправи се България е кампанията „НЕ ПЛАЩАЙ“. Според социалнатаформация хората се притесняват, че зимата ще е „студента, тъмна и гладна“. Не могат даплащат 60% по-скъпо парно и вода, 5 пъти по-скъп газ и метан и бензин и дизел с 1 лев.

Манолова заяви, че кампанията вече дава резултат и заради нея Топлофикация са намалилиизравнителните сметки в столицата с 4 млн. лв, което като първа стъпка е победа. По думите ѝнеадекватно скъпа е и водата. Във Видин тя се е повишила с 35% като при заседанието заопределяне на цената ѝ от Изправи се България в лицето на Мая Манолова и адв. СтефанСтефанов – водачът на формацията във Видин, единствени са се обявили против увеличението.

Други точки в плана на Изправи се България са таван на основните хранителни продукти и крайна дълговото робство – битката с колектори, банки, бързи кредити, ЧСИ-та.

В листата на Изправи се България във Видин се включват още:

1. Стефан Лазаров Стефанов

2. Роми Гергова Василева

3. Цветан Иванов Предов

4. Владимир Иванов Младенов

5. Маринела Георгиева Каменова

6. Анелия Стоянова Александрова

7. Илияна Тодорова Илиева

8. Невена Николова Петкова

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай