Мартин Димитров: "Демократична България" няма да вдига данъците

Имаме нужда от инвестиции и растеж, каза той

Мартин Димитров: "Демократична България" няма да вдига данъците | StandartNews.com

Изключителен приоритет на “Демократична България” е да не се вдигат данъците, защото страната ни има нужда от икономически растеж, който ще дойде през освобождаване на предприемаческата енергия и инвестиции. Това заяви кандидатът за народен представител Мартин Димитров от “Демократична България” в предизборен дебат по bTV.

Димитров наблегна на положителните действия на обединението в предишното 47-о Народно събрание и на икономическата програма, която е насочена към развитие на икономиката. Той заяви, че “Демократична България” категорично няма да повишава данъци и осигуровки, а добрите доходи ще дойдат през създаването на условия за бизнес условия за инвестиции и създаване на работни места с по-висока добавена стойност.

“Благосъстоянието не идва през увеличаване на държавните разходи, които подхранват и инфлацията. Високите доходи и по-високият жизнен стандарт се получава чрез по-добри условия за предприемачите и привличането на вътрешни и външни инвестиции”, каза той. В същото време добави, че “Демократична България” е за компенсации заради високите цени на газа и електроенергията.

Мартин Димитров подчерта, че за да се възползва България от възможностите, които сегашната криза създава, трябва да бъде отличник сред конкурентите си. Това включва освен членството в НАТО и ЕС, също влизането в еврозоната, в Шенген и създаването на устойчива съдебна практика.

Той припомни, че “Демократична България” имаше устойчиво поведение в предишното Народно събрание по дебатите за вдигането на максималния осигурителен доход, където беше против. Също така обединението успя да защити няколко важни решения за бизнеса, като например вдигането на прага за регистрация по ДДС на 100 000 лева от началото на 2023 г. и облекчаването на условията за дарения на храни с изтичащ срок на годност.

Икономистът се обяви срещу продължаването на “преговорите” с “Газпром” по изтичащия договор за доставки на газ. Той припомни, че един от основните приоритети на “Демократична България” в последните години е завършването на газовата връзка с Гърция за получаване на газ от Азербайджан и постигането на диверсификация на доставките.

“ГЕРБ, БСП и “Възраждане” поискаха преговори от “Газпром” и докъде стигнаха? Загубихме 25 дни, в които нищо не се случи. Ние от “Демократична България” продължаваме да искаме оставката на служебния енергиен министър, защото не се справи с кризата с доставките на газ. Изпусна 6 танкера с втечнен газ. “Преговорите” с “Газпром” трябва да бъдат прекратени и да се търсят алтернативи, каквито има”, добави Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай