Край! Промяната окончателно би шута на БСП

БСП не са предвидим партньор на ПП след изборите, казва Андрей Гюров

Край! Промяната окончателно би шута на БСП | StandartNews.com

Въпросът за партийните листи не е толкова важен - кой колко места ще вземе, къде ще има и къде няма да има водачи. Не е въпросът дали съответният човек е от ПП или от ДБ, а е важно да се убедят хората, че за да се случат промените, трябва да се извадят най-правилните хора, които да повлекат колкото се може повече избиратели и да сме първи на изборите. Това заяви пред бТВ Андрей Гюров от "Продължаваме промяната".

Вратите в ПП винаги са отворени за чуждото мнение. Лена Бориславова не е напуснала ПП и е част от партията, обясни Гюров. ПП ще продължи да се бори за социална справедливост, за съдебна реформа, за опазване на природата, като всяка една от партиите в коалицията ще запази своя облик.

"БСП не са предвидим партньор на ПП след изборите. БСП вече не е предвидим партньор и това е повече от очевидно", категоричен бе Андрей Гюров.

За санкциите по глобалния закон "Магнитски", Гюров коментира, че цялото общество губи от тази ситуация. Прокуратурата и правораздавателните органи у нас не работят, посочи Гюров, според когото няма един победител и един победен от цялата ситуация от санкциите. В България трябва да активираме собствената си имунна система, защото явно прокуратурата е безсилна и бездейства. Ние имаме само един механизъм - на предсрочните парламентарни избори на 2 април можем да напишем нашия собствен "Магнитски" лист кои са лошите хора и как могат да бъдат изолирани от политическия процес, подчерта Андрей Гюров.

Той не знае дали "Магнитски" ще продължи да се разширява, но ще продължи да набъбва, ако не бъдат решени вътрешнополитическите проблеми в България. Гюров не очаква да има представител на "Продължаваме промяната" в списъка "Магнитски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай