Костадинов сравни изборите с Независимостта. Силни думи

На 22 септември 1908 г. България стана независимо царство, а на 2 октомври 2022 г. ще стане независима република, каза той

Костадинов сравни изборите с Независимостта. Силни думи | StandartNews.com

На 22 септември България отбелязва празника на своята независимост, който обаче, за съжаление, се е превърнал отдавна само в един символ, защото България днес не е независима държава. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов по повод Деня на независимостта.

Ето цялата позиция на д-р Костадин Костадинов:

За да може да е независима една държава, тя трябва да може сама да се отбранява, сама да произвежда основните стоки и услуги, които са необходими на населението ѝ,  да има своя собствена валута и енергиен суверенитет.

За съжаление, към момента България от всички тези елементи на независимост притежава само своя собствена валута. Виждаме, че в момента продължава атаката към последния останал стълб на българската независимост – българския лев, за който се правят неистови усилия да бъде унищожен. Българското правителство дори отпуска тайно милиони левове от парите на българските данъкоплатци, за да пропагандира замяната на лева с евро и унищожението на българската валута, а с нея и на финансовия ни суверенитет.

Смисълът на днешния празник е много важен, защото макар и България днес да не е  независима държава, тя е била такава. Не толкова отдавна в исторически план преди 114 години българският народ направи нещо, което много малко други са успявали да направят.

Ние успяхме да извоюваме своята независимост без абсолютно никаква подкрепа от която и да било Велика сила. Нещо повече - българският народ успя да накара другите велики сили впоследствие да подкрепят българската независимост, което, пак повтарям, много малко народи в Европа и света са успявали да направят.

Примерът, който нашите предци ни дават, е ясен и показателен. Ако ние пожелаем да бъдем независима държава, то можем да бъдем такава. Все пак на хартия сме независима държава, но на практика не сме.

Ако продължим да избираме управници, които гледат в посока на Метрополията, а не към българските градове и села, откъдето идват българските избиратели, нищо добро и нищо хубаво не очаква нашето отечество.

На 22 септември 1908 година България стана независимо царство. На 2-ри октомври 2022 г. България трябва да стане независима република. Можем да го направим, защото вече веднъж сме го правили в нашата история, защото по нищо не се различаваме от нашите предци.

Ние носим в кръвта си както наследството на нашите национални герой, така и за съжаление кръвта на нашите национални предатели. Изправени пред тези два примера ние от „Възраждане" сме избрали своя път и той е да следваме посоката, начертана ни от националните герои на България. България да бъде свободна, независима, обединена и благоденстваща държава!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай