Костадинов безмилостен. Българите не припознават държавата си

Смрази опонентите си с въпроса: В магазин влизате ли

Костадинов безмилостен. Българите не припознават държавата си | StandartNews.com

Най-голямата криза е, че 2/3 от българските граждани не припознават българската държава като своя. Това заяви в предаването "Панорама" по БНТ лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Всяка една политическа криза се разрешава по време на избори. В рамките на по-малко от 10 дни можем да имаме решение на кризата. Основното разковниче е доколко хората, които искаме да управляваме, можем да мотивираме тези, които не искат да участват в изборите, каза още лидерът на „Възраждане”.

"Ние водим разговори с всички. Поставяме условия, които условия са на нашите избиратели – запазване на българската финансова независимост, вдигане на санкциите срещу Русия, предприемане на действия за увеличаване на българското производство. Тези неща, които сме поставили в предишния парламент, ще ги поставим и сега, заяви още той.

Вие ходите ли в магазин, четохте ли доклада на финансовата министърка? Държавата ни е изправена пред някакъв тип финансов фалит. Това, което ние казахме, до голяма степен се случи. Инфлацията при нас е още по-дълбока заради неадекватните действия на предишното правителство, но това не променя кой знае колко нещата. Ако искаме да преодолеем инфлацията, трябва да нормализираме отношенията с Русия, да вдигнем санкциите, да поемем ангажимент, че няма да влизаме в еврозоната, защото еврозоната се срутва пред очите ни, коментира лидерът на "Възраждане".

По отношение на конфликта в Украйна Костадинов заяви: "Позицията на България трябва да се промени, тази война не е в интерес на българския народ, това са държави, които са ни близки, нямаме интерес от това конфликтът да продължава. Ролята на България трябва да бъде да посредничи, а не Турция да е посредникът и на всичко отгоре да получава големи икономически облаги от това. Положението не е добро за България. Трябва да вдигнем санкциите и да престанем да въоръжаваме украинската армия, защото този конфликт обслужва други държави и не е в полза на България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай