Коста Стоянов се бори децата да останат да учат и работят във Варна

Втори в листата с кандидати за народни представители на „Възраждане“ за 3 МИР Варна

Коста Стоянов се бори децата да останат да учат и работят във Варна | StandartNews.com

Втори в листата с кандидати за народни представители на „Възраждане“ за 3 МИР Варна е  48-годишният Коста Стоянов. Той е израснал и живее във Варна, това е градът, който му е на сърце, и не би искал да живее никъде другаде, както споделя самият Стоянов.

„Давам всичко от себе си, за да имат децата ми прекрасни изживявания в родния ни град и да останат да учат и да работят тук, край морето“, казва той.

Стоянов се определя като скромен и позитивен човек, но много борбен и упорит – захване ли се с нещо, довежда го докрай. Може би тази негова упоритост идва от спортния му дух – той е магистър по спортен мениджмънт, отделно е завършил и строително инженерство, но сърцето му е във футбола. Той е регистриран футболен агент към БФС, живо се интересува от женски футбол и е осъществил трансфера на най-добрата българска футболистка в Италия – 18-годишната Димитра Иванова.

„Доста добре се развива женският футбол, ние все още сме много назад от западните страни в тази сфера, но имаме потенциал“, допълва Коста Стоянов.

Той е един от малкото хора в града, който развива Варна не само като туристическа, но и като спортна дестинация.

„Председател съм на сдружение „Бъдеще чрез спорт“, имаме богат опит в организирането на големи спортни мероприятия като Милан Джуниър Камп 2017, Интер Академи Камп 2018, 2019 и 2021 и сме планирали още много събития“, казва с ентусиазъм Коста Стоянов

Той  е убеден, че с общи усилия Варненска област може да се превърне в още по-примамлива за туристите. Бил заместник-кмет в красивата варненска община Бяла, преди това е бил  директор на дирекция „Разработване и управление на проекти, евроинтеграция“.

„Познавам отлично перспективите за развитие на общините, наясно съм и с проблемите, които стоят пред тях, и знам, че за всеки проблем може да се намери адекватно решение, стига да има желание“, споделя Стоянов.

Освен това той активно работи и в неправителствения сектор. От 2018 год. до влизането си в политиката е изпълнителен директор на Сдружение „Местна инициативна група Долни Чифлик и Бяла“, чиято основна цел е подкрепа за създаването на подходящи условия за развитието на децата, младежите и местния бизнес във Варненска област.

Любопитна подробност е, че миналата година Коста Стоянов става известен с участието си в предаването „Стани богат“ ,където спечели десет хиляди лева и стигна до 12-тия въпрос за 20 000 лв.

„Вярвам в бъдещето, защото то зависи от нас. Вярвам, че мога да бъда полезен на България, защото съм идеалист и работохолик“, с тези думи Стоянов се впуска в изборите за 49-то Народно събрание като кандидат за народен представител  от „Възраждане“. Той вече е бил народен представител в 48  парламент, където е успял да натрупа и значителен опит и да даде своите знания като председател на постоянната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Варненци могат да дадат доверието си за Коста Стоянов с номер три в бюлетината на изборите на 2 април 2023 г.

Възраждане е с номер 3 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай