Ключова новина за изборите! Горещо от ЦИК

Какво каза говорителят Цветозар Томов

Ключова новина за изборите! Горещо от ЦИК | StandartNews.com

„За мен днес е най-българският празник, защото е резултат изцяло на усилието, което нашият народ е вложил, за да постигне Съединението. Почти всички други дати, които празнуваме, са свързани все пак и с някакво външно участие”.

Това коментира Цветозар Томов, заместник-председател и говорител на ЦИК, в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Според експерта, политиците ние си ги правим такива, каквито са, с начина, по който гласуваме и с равнището на политическа култура, която имаме.

„Нашата работа е да се опитаме да създадем максимално справедливи условия за политическите битки в едни избори. По отношение на секциите в Турция, Централната избирателна комисия просто изпълнява закона такъв, какъвто е.

Колкото до промяната в изборното законодателство, не е моя работа да коментирам закона, а да го изпълнявам, бидейки член на ЦИК. Всякакви опити с рестриктивни мерки да постигнем определен политически резултат в изборите са много опасни”, каза Томов.

Относно машинното гласуване, експертът коментира, че всички хора, които ще получат ангажименти, които изискват достъп до машините, минават през проверки и получават този достъп с решението и съгласието на ЦИК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай