Кирил и Асен в нов скандал. Брутални указания за агитация

ПП пусна до кандидат-депутатите си окръжно с опорни точки

Кирил и Асен в нов скандал. Брутални указания за агитация | StandartNews.com

Кирил Петков и Асен Василев влязоха в предизборната кампания с мощен скандал. Брутални указания за агитация пусна щаба на "Продължаваме промяната". Те са задължителни за публичните говорители на партията по време на надпреварата за парламент, съобщи Епицентър. бг.

В документа, озаглавен "Комуникационна стратегия - обобщение", кампанията е разделена на две фази - първа до 19 септември, и втора - след 19 септември, като основният лайтмотив на изборите е "старите политици или новата България".

Двамата съпредседатели на ПП Кирил Петков и Асен Василев трябва да бъдат промотирани като "млади, умни, чисти, смели, енергични", въпреки че Кирил Петков наруши конституцията, подписвайки документ с невярно съдържание, а Асен Василев забърка скандала "Джемкорп".

ПП свири отбой за 121 депутати, разкрива скандалният документ. Новата стратегия повелява: "Не споменаваме повече за заветните "121 депутати", не говорим за проценти гласове, коалиции. Говорим само, че трябва да си довършим работата".

В опорките се дават и съвети на кандидат-депутатите как да отбиват атаките на медии и опоненти - като повтарят едно и също по три пъти, независимо от това какъв въпрос им се задава: "В отговор на атаки от всякакъв характер започваме със Старите лъжци с техните похвати (подчертано в текста с червен курсив) и го потваряме поне 3 пъти в изказването, независимо от контекста".

В условията на най-сериозната геополитическа криза и война в Украйна на кандидат-депутатите от ПП им е забранено да говорят за геополитика. "Не говорим за геополитика. Говорим постояннно за български национален интерес", пише в документа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай