Карадайъ: Новото начало е високи доходи, за да не бягат младите

Лидерът на ДПС с послание от Кубрат

Карадайъ: Новото начало е високи доходи, за да не бягат младите | StandartNews.com

Показахме и доказахме, че можем да решаваме инфраструктурните проблемите на хората, но вече трябва да направим още една сериозна крачка напред. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Кубрат. Време е да решим проблемите, свързани със заетостта, с доходите, защото нашите млади кадри търсят препитание из Европа, добави той, цитиран от пресцентъра на ДПС.

Кубрат1

Карадайъ е категоричен, че  това не означава, че ДПС спира да се грижи за инфраструктурата.

Трябва да разширим дейностите, които има местата власт, каза той.

Кубрат2

ДПС заложи в програмата си за следващия мандат на местната власт тя да има такива компетенции, че да може да категоризира най-високия клас инвеститори. По този начин местната власт ще може да им съдейства да си извършат успешно своите вложения и да разкриват работни места.

Кубрат3

Освен това сме заложили  много ясно и категорично – на фокус да са и малките общини и населени места така, както беше, когато ние бяхме част от централната изпълнителна власт, добави Карадайъ. Затова предвиждаме специален фонд в централния бюджет за подпомагане на местните власти, в това число и на малките населени места, и на малките общини. Считаме, че това е справедливо и така трябва да бъде, добави председателят на ДПС.

Кубрат4

Ротацията на своеобразната коалиция, която управлява днес, наближава, припомни Карадайъ.

Нали чуваме какво казват: Като минат местните избори, ще видим на коя партия каква е тежестта й и ще има препозициониране в централната изпълнителна власт. Така че, тези избори ще дадат представа за тежестта на всяка една от партиите, обясни председателят на ДПС.

Кубрат5

И добави: Тоест, освен, че ще избираме кметове на кметства, общинските съветници и кметове на общини, ще дадем и тежестта на ДПС на централно ниво след местните избори, която не ни даде възможността да имаме претенции за централната изпълнителна власт.

Кубрат6

Дошло време за ново начало. Време е не на всяка цена да се противопоставят партиите, не на всяка цена да има разделение, а да има конкуренция в решаването на проблемите на хората,  заяви Карадайъ.

Кубрат8

Отчитаме един успешен мандат на кмета на Кубрат Алкин Неби. Общинската администрация и местното ръководство на ДПС са се справили много добре въпреки трудните години– липса на бюджет, война, ковид. Те заслужават шанса да надградят това, което са направили. Община Кубрат вече има претенции да  е модерна европейска община, благодарение на реализираните проекти, заяви социалният експерт Хасан Адемов.

Кубрат9

Всичко, което постигнахме, стана с обща подкрепа, с много усилия. Но имаш ли партия като ДПС зад гърба си, имаш хоризонт, просперитет и развитие. Кметският стол е екипна работа. Благодаря на гражданите, които конструктивно ни критикуваха, заяви кандидатът за нов мандат за кмет на Кубрат Алкин Неби.

Кубрат10

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай