Карадайъ каза от какво има нужда България. Нова цел

Лидерът на ДПС постави висока цел на Силистра

Карадайъ каза от какво има нужда България. Нова цел | StandartNews.com

На България й трябват сигурност и стабилност, а не избори през 2 месеца. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Силистра.

Според него ситуацията в страната е доста тревожна, а преодоляването на поредицата от кризи трябва да започне с решаването на политическата.

Българите искат достоен живот, искат да не изпускаме възможностите, които ни дава членството в Европейския съюз. Те искат нормалност в политиката, нормалност в живота. По-добрият стандарт обаче се случва само чрез инвестиции, а те са там, където има стабилност и сигурност, най-вече политическа, добави Карадайъ.

Той заяви, че е ДПС ще е гарант за постигане на нормалност и съгласие като даде за пример с актуализацията на бюджета.

Случи се нещо, което е парадоксално в демократичен свят: 230 народни представители гласуваха в Народното събрание актуализацията на бюджета, нямаше нищо един глас против. Да не забравяме, че именно бюджетът е основния критерий, който определя кой е на власт и кой е в опозиция. Успяхме да прекроим бюджета на Асен Василев, защото ДПС предложи промените, около които всички се съгласиха, обясни председателят на ДПС и припомни: „150 милиона лева бяха предвидени са земеделците, ние увеличихме сумата с 300 милиона.”.

ДПС плати много висока цена за да има демокрация в България. Затова имаме мисия - да сме пазители на целостта и единството, мира, стабилността и сигурността и да бъдем гарант и защитник на демокрацията, заяви още Карадайъ.

Той заяви още, че очаква увеличен резултат на изборите и в Разград, и в Шумен, и в Търговище, и в Силистра.

Очаквам в Силистра да сме първа политическа сила и да имаме трима депутати, постави задачата Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай