Кабинетът прати в нокаут две партии.Кои са те

Има преки последствия в нагласата за гласуване

Кабинетът прати в нокаут две партии.Кои са те | StandartNews.com

В неделя агенция "Алфа Рисърч" представи данните от последното си проучване, финансирано със собствени средства. Данните от проучването показват, че засега не е 100% сигурно, че "Има такъв народ" ще има депутати в следващия парламент.

Има съперничество за избиратели между партия "Възраждане" и партия "Има такъв народ" и от това как ще се разреши тази битка ще зависят и позициите на тези две партии", коментира тази сутрин пред Би Ти Ви социологът и управител на агенция "Алфа рисърч" Боряна Димитрова.

Те показват и, че предизборната кампания стартира с превес на ГЕРБ (23.4%) пред основния конкурент "Продължаваме промяната" (17.5%). Резултатите от проучването показват и, че няма голяма разлика между електорална подкрепа за БСП, ДПС и "Възраждане". Сред твърдо решилите да гласуват 10,9% казват, че ще подкрепят ДПС, 9.8% - БСП, а 9.5% "Възраждане". "Демократична България" биха подкрепили 7,5% от твърдо решилите да гласуват.

"Продължаваме промяната" и БСП са двете политически сили, които търпят най-сериозни щети от действията на служебния кабинет", коментира Боряна Димитрова. "Демократична България леко и плавно подобрява позицията си и част от разочарованите от "Продължаваме промяната" избиратели се връщат към "Демократична България", обясни още Димитрова.

Проучването е проведено в периода 27 август - 2 септември 2022 г. от "Алфа Рисърч" сред 1117 пълнолетни граждани от цялата страна и е реализирано със собствени средства. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните лица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай