Вторник,

Изборно кино! Телефоните за вота готови

От: СТАНДАРТ -
497
Изборно кино! Телефоните за вота готови
A
A
A

Всички мобилни телефони, които ще излъчват и заснемат от секционните комисии при преброяването на бюлетините на 2-ри април, вече са предадени във фирмата "Информационно обслужване", а необходимото приложение е качено. Днес се прави повторна проверка на устройствата, а другата седмица пред медиите ще се демонстрира и как работят, предаде Нова тв.

Ивайло Филипов, изпълнителен директор на "Информаицонно обслужване", коментира необходимостта от повторна проверка на смартфоните.

"Да се убедим ние, че устройството е инсталирано качествено, че има сигнал, батерията му е заредена на 100 процента. Направили сме тест, който показва, че при заредено на 100% устройство при видеоизлъчване и видеозаснемане едновременно, батерията издържа над 8 часа и половина", каза Филипов.

Членовете на секционните комисии ще бъдат обучени да боравят с телефоните, а платформата, през която ще се наблюдава на живо броенето, е сигурна и защитена, така, че да издържи и по-голям интерес, допълни той.

"Смятаме, че ще използваме много сигурна платформа, подхождаме много сериозно към процеса, така, че да има гарантиране за всеки един гражданин, вие, журналистите да може да използвате интернет сайта. Очакваме значително натоварване, има много интерес към него", каза още експертът.

По данни на мобилните оператори, към момента в около 15% от секциите с видеонаблюдение няма достатъчно покритие на интернет, но се работи.

"Трите телекома, те работят и в момента и ще работят до изборния ден за увеличаване на покритието с увеличаване на възможностите и капацитета на мрежата, така, че качеството на излъчвания сигнал да е по-добро и съответно там, където преди дни е нямало, да бъде покрито", заяви Филипов.

Там, където секция остане без покритие на интернет, няма да има излъчване, а само заснемане. После видеото ще се качи на платформата.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com