Изборна бомба! Кирил и Асен отмъкват партия

Ще им се отвори ли парашутът?

Изборна бомба! Кирил и Асен отмъкват партия | StandartNews.com

Неприлично предложение на знакова дясна партия отправили Кирил и Асен. Неофициални покани за предизборна коалиция с „Демократична България” и „Продължаваме промяната” са получавали СДС. Изборната бомба хвърли лидерът на СДС Румен Христов.

"Имаше намеци в тази посока, но за нас "Продължаваме промяната" е една нова лява формация и имаме големи разминавания. Няма как да бъдем с тях. Истината е, че с тях като проатлантици имаме сходни отношения към войната в Украйна например, но имаме детайли например за бюджетния дефицит", обясни Христов в интервю за БНТ.

"СДС не е получавало официална покана, но е имало подмятания и покани на по-ниско ниво", поясни той. Не стана ясно обаче дали те са идвали от страна на ДБ или на "Промяната".

ПП и ДБ заявиха намерението си да се явят с общи листи на предсрочните парламентарни избори на 2 април. Целта на двете политически формации е да управляват.

Досега СДС се явява на избори в коалиция в ГЕРБ. В петък СДС се събира, за да реши дали да се яви на вота за 49-о НС отново с ГЕРБ. Христов обясни, че настроенията в структурите са отново да са заедно с партията на Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай