Истина ли е? Експерти дадоха изумителна прогноза за вота

Казаха сензационно какво искат политиците

Истина ли е? Експерти дадоха изумителна прогноза за вота | StandartNews.com

Проф. д-р Росен Стоянов, експерт по политически комуникации и д-р Любомир Стефанов коментираха въздействието на предизборната кампания в ефира на NOVA NEWS.

Според Стефанов, политиците са доволни от хаоса, кризите и кашата, в която сме се самозабъркали. „Защото това им позволява да говорят всичко и нищо конкретно и да превърнат кампанията в сблъсък между лидерите. Да се сформира правителство изглежда невъзможно към днешна дата”.

„Ние гласуваме за политиците и делегираме правото да се самоуправляваме на тях и изискваме те да ни представляват. Те не могат да абдикират от отговорността, която им възлагаме. Не искаме експертно правителство. Искаме тези, за които сме гласували, да ни управляват”, смята Стоянов.

„Гласуваме партийно, гласуваме с номера в интегрална бюлетина. Тоест, делегира се отговорност. Гражданите чрез гласа си упълномощават своя политически избраник да представлява техния интерес. Партията по никакъв начин не е упълномощена законно да пределегира гласа на българския гражданин. Бягството зад експертен кабинет е цинизъм”, каза Стефанов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай