ГЕРБ и синдикатът на МВР: Авторитетът на полицията трябва да се повиши

Как да се върне респектът на гражданите към органите на реда

ГЕРБ и синдикатът на МВР: Авторитетът на полицията трябва да се повиши | StandartNews.com

Как да се върне респектът на гражданите към органите на реда и как да се повиши авторитетът на българския полицай. Това бяха сред основните теми, които бившите вътрешни министри от ГЕРБ Младен Маринов и Христо Терзийски обсъдиха на работна среща с най-големия полицейски синдикат СФСМВР. Срещата бе в рамките на инициативата на синдиката за разговори с политическите сили преди изборите на 2 април. 

Маринов и Терзийски са водачи на листите на коалицията ГЕРБ - СДС в Софийска област и в Кюстендил. "Споделихме, разбира се, и нашата сериозна загриженост за организационното състояние на МВР, за надигащата се битова престъпност и, не на последно място, за охраната на границата и борбата с каналджийството", заяви Младен Маринов след срещата със синдикатите. Според Христо Терзийски, "няма как да не буди тревога повишаването над 1.6 пъти за последната година на броя на нелегалните мигранти, превозвани през страната, и незаконно пребиваващи на територията". "Неефективното противодействие на този вид престъпност не само отне живота на колеги-полицаи, но и създава сериозни рискове за сигурността на всички българските граждани", категоричен е Терзийски. 

Маринов допълни, че в началото на седмицата е бил в района на Драгоман и Сливница, където автомобил с бежанци се обърна в Алдомировското блато и отново загина мигрант. "Хората там и в сливнишкото село Алдомировци са сериозно притеснени. Заедно с кмета на Сливница Васко Стоилков се срещнахме и разговаряхме с кмета на Алдомировци Тодор Петков. Той сподели, че през последната година и половина ситуацията с бежанците е нетърпима, защото покрайнините на селото, на практика, са част от трасето на каналджиите за Сърбия. А ловната дружинка на селото се налага активно да помага на полицията и Гранична полиция", допълни Младен Маринов.

Младен Маринов с кмета на Сливница Васко Стоилков и с кмета на с. Алдомировци Тодор Петков

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай