ДПС със специален закон за Северозапада

В кризисни времена ДПС действа отговорно. България има нужда от коалиция, каза Карадайъ

ДПС със специален закон за Северозапада | StandartNews.com

В кризисни времена ние, ДПС, действаме сериозно и отговорно и адекватно. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща във Враца. Водач на листата на Движението е Цветан Енчев. В събитието участваха още евродепутатът от ДПС Искра Михайлова и социалният експерт д-р Хасан Адемов, съобщи пресцентърът на ДПС.

Карадайъ благодари на структурата на ДПС във Враца и на всички хора в областта за участието им в дарителската кампания в помощ на бедстващите съседи в Турция. Дълбок поклон, каза лидерът на Движението.

33 години ние, ДПС, доказваме, че можем да преодоляваме кризи, че можем да обединяваме антагонистични политически партии - СДС и БСП или БСП и НДСВ, за да решаваме проблемите на страната, категоричен бе Карадайъ. Той припомни, че след Ковид-19 и в резултат на войната в Украйна България се намира в серия от кризи, най-тежка от които е политическата.

„Брюксел направи своето, задели средства за възстановяване на икономиките в ЕС, но къде сме ние? Това беше през 2020 година. Сега сме 2023-та. На какво ниво сме? Нула!”, възмути се лидерът на ДПС. И обясни: „Защото отново и отново хора, които пребивават във властта, не се занимават с проблемите на хората, а се опитват да решават икономическите интереси на конкретни лица, на едно лице.”, подчерта Мустафа Карадайъ.

Основният проблем в момента е инфлацията. Обедняхме – и като граждани, и като държава. Кризата с инфлацията очаква адекватни политически решения. Преодоляването й може да стане само чрез инвестиции, заяви още той. И припомни: „Ние сме го правили, когато дойдохме на власт през 2001 година. Тогава имаше инфлация, имаше икономическа криза. Но всички помним, когато излизахме от властта през 2009 г., в каква ситуация бе България - най-добрите икономически показатели”.

Най-важно е да преодолеем кризата на кризите – политическата. Това може да стане само с диалог: между политическите партии, между парламентарните групи, за да има стабилно мнозинство в Народното събрание, което да излъчи редовен кабинет. Без диалог няма как да стане, защото народът ни е мъдър и заяви, че времето на еднопартийната власт отмина, заяви Карадайъ.

България в тези кризисни времена трябва да се управлява от коалиции, за да има взаимен контрол в управлението и за да има още един допълнителен контрол от опозицията към управлението, категоричен бе Карадайъ.

Той заяви, че очаква двама депутати от област Враца. Тук в Северозападна България липсва поминък. Ние трябва да го създадем. Трябва да задължим депутатите, които ще изберем от Враца, да поставят в новия парламент проблемите на хората като дневен ред на политиците, призова Мустафа Карадайъ.

Неравната борба между глада, телевизора и джоба не се печели екрана, защото това което виждаме от него не е дневният ред на българските граждани. Дневният ред на хората са  високите цени и инфлацията, важните въпроси как да запазим работните места и доходите на хората, заяви социалният експерт на ДПС д-р Хасан Адемов. И увери: „ДПС ще вдигне доходите с инвестиции и сигурни работни места.”.

Дневният ред на хората ще бъде дневният ред на парламента, за да може да бъдат преодолени кризите, подчерта д-р Адемов.

С колегите от Монтана и Видин, както и със съдействието на колегата Петър Чобанов, който беше председател на Комисията по бюджет и финанси в миналия парламент, разработихме законопроект за развитие на Северозапада. Надяваме се в диалог и с отговорност да го приемем в 49-тото Народно събрание, заяви водачът на листата на ДПС за Враца Цветан Енчев.

Северозападът през последните години остана настрана от държавните дела. ДПС обаче има концепция за развитието не само за областите, но и община по община. Всеки  знае, че там където ДПС има своите кметове и своите сериозни представителства в общинските съвети, правим необходимото общините да се отличават от другите. Това е наша задача, наша цел и за в бъдеще си го поставяме още по- сериозно, заяви Енчев.

Разум, отговорност, диалог. Към това ще се стреми ДПС в бъдещия парламент, категорична бе и Искра Михайлова, евродепутат от ДПС. 

Ние търсим разум във всеки един гласоподавател, апелирайте за разум, нека хората гласуват за бъдещето си, за спокойствието си, за бъдещия закон за Северозапада, за програмата на ДПС, за тези, които са доказали че могат, апелира Михайлова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай