Делян Добрев призна дали ГЕРБ готвят Борисов за премиер

Според него следващият кабинет трябва да е от политици

Делян Добрев призна дали ГЕРБ готвят Борисов за премиер | StandartNews.com

От ГЕРБ не коментират темата за това кой да бъде премиер, ако мандатът попадне в тях, а наблягат на това как да бъде намалена инфлацията. Това сподели пред Нова телевизия Делян Добрев от партията на Бойко Борисов. Решенията трябва да се вземат на база това кои политики ще подобрят живота на хората, смята Добрев.

„Заради войната инфлацията в Европа е 8%, в България е 20%. Хората обедняват. Прясното мляко в Германия е 1 евро, у нас е 4 лв. Според Кирил Петков тя ще падне от само себе си. Не, няма да падне така. Инфлацията при управлението на ГЕРБ беше между 0 и 2%. Тогава имаше и пандемия, и финансова криза. Нашата цел е хората да спрат да обедняват, ние да спрем да теглим по 1 млрд. дългове”, допълни активистът на ГЕРБ.

„Колкото повече вдигаш доходите, толкова повече помпиш инфлацията. Лявата БСП има много по-добра финансова политика, отколкото ПП. България задлъжнява с 1 милиард на месец”, допълни бившият депутат.

Според него следващият кабинет трябва да е от политици. При експертните правителства се губи отговорност, каза още Добрев.

„Разговорите за бъдещо управление трябва да се водят по време на предизборната кампания. Очаквам след изборите президентът да раздаде бързо и трите мандата”, поясни Добрев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай