Събота,

Човек на Костадинов ни сюрпризира. Как ще решим кризата с газа?

От: Иван Ангелов, кадър НоваНюз -
1354
Човек на Костадинов ни сюрпризира. Как ще решим кризата с газа?
A
A
A

Ако няма възстановяване на икономическите ни отношения с Русия и дългосрочни договори, няма да бъде решена кризата с газа. Имаме дългосрочен договор с "Газпром", можехме да имаме сигурност на доставките, ако не си във вражеския списък. Можем да очакваме, че Руската федерация ще спре да доставя резервни части за АЕЦ. Всичко това заяви в предаването "Твоят ден" на телевизия НоваНюз кандидатът за депутат от "Възраждане" Цончо Ганев.

"Умишлено сме сложени на четвърто място, борим се за доверието на българския народ и вярваме, че ще сме първа политическа сила. Социолозите винаги ни дават винаги два пъти по-малко гласове. Цифрите са други. Разговори за коалиция няма да водим с никой. Всички партии са декларирали евроатлантически ориентирани, но ние казваме, че България трябва да предоговори условията на членството си в ЕС", увери той.

По думите му "Възраждане" е имала възможност да се включи в управлението, но партията има ясни и точни приоритети, от които няма да отстъпи. "Искаме отмяна на плана за въвеждане на еврото. От следващата година домакинствата трябва да излязат на либерализирания пазар. Планът за възстановяване няма да ни спаси, трябва да закрием 40% от ТЕЦ-овете си до 3 години, а до 13 години - всички", посочи той.

Според него овладяване на инфлацията, при рекордни нива на газ и ток, е невъзможно. Той коментира и войната в Украйна. "Путин защитава руснаците в Украйна", смята Ганев.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com