Човек на Кирил и Асен се произнесе кога можело да има коалиция с ГЕРБ

Константинова обясни, че вижда при сегашната ситуация връщане на стария модел

Човек на Кирил и Асен се произнесе кога можело да има коалиция с ГЕРБ | StandartNews.com

"В тази токсична среда беше много трудно нашите послания да достигнат до хората. Факт е, че очевидно не сме успели да създадем тази мобилизация. Не сме успели да пробием и достатъчно добре да обясним нещата, за които, зад които стоим." Така членът на "Продължаваме промяната" и бивш вицепремиер Калина Константинова обясни защо формацията е загубила първото място на изборите. Тя добави, че роля са изиграли и ниската избирателна активност и за пореден път твърдението, че "всички са маскари".

Константинова обясни пред бТВ, че вижда при сегашната ситуация връщане на стария модел, срещу който "Продължаваме промяната" са се борили.

„Ние на компромис с принципите си за това какво управление трябва да има държавата няма да направим. Ако ние щяхме да направим коалиция с ГЕРБ, това щеше да се случи миналата година, когато щяхме да имаме  прекрасна лесна коалиция. Можехме да се разберем само с един партньор, който е ГЕРБ и да си управляваме спокойно 4 години. Ако това беше формата, която ние смятаме, че тази държава трябва да се управлява. Всичко, зад което ние седим, е правосъдна реформа, справедлив антикорупционен орган и да се преборим с корупцията и липсата на справедливост в тази държава“, обясни Константинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай