Неделя,

БСП срина социологията, чака подкрепа от 2 млн. пенсионери на изборите

От: Иван Ангелов, кадър БНТ -
1564
БСП срина социологията, чака подкрепа от 2 млн. пенсионери на изборите
A
A
A

Предизборната кампания за вота на 2 април започва на 3 март. Според изтеглените вчера от ЦИК номера на бюлетините на партиите, БСП е с номер 1. Междувременно социологическо проучване на Алфа Рисърч, социалистическата партия получава около 7,4 % от гласовете.

Христо Проданов от "БСП за България" определи данните на "Алфа рисърч" като подценени и подчерта, че по време на последните два парламента това, което са направили, е било насочено изключително към хората от уязвимите групи.

"Защо смятам, че 7% е подценен резултат - защото 2 милиона са пенсионерите, на които преизчислихме пенсиите основно благодарение на усилията на БСП. В последните дни на Народното събрание - пак политическата битка на БСП за минималната работна заплата, която да бъде 50% от средната работна заплата, всички деца от 1 до 12 клас, които получават безплатните учебници, еднократната помощ за учениците, безплатните детски градини", посочи Проданов.

Това са и аргументите, с които той смята, че БСП ще спечели на изборите повече от прогнозираните 7%. По думите му социалистите защитават интересите на огромна група хора.

"Аз не смятам, че само 7% са хората в България, които не подкрепят даването на оръжие за Украйна или които не подкрепят като приоритет закупуване на нови F16, при положение, че имаме ниски доходи, при положение, че имаме висока инфлация, при положение, че трябва да имаме рязко увеличение на доходите", каза Христо Проданов.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията