Борисов с тежък коментар за ареста, парапета и грешния ъгъл

И за децата беше ясно, арестът ми беше незаконен, каза лидерът на ГЕРБ

Борисов с тежък коментар за ареста, парапета и грешния ъгъл | StandartNews.com

Тежък коментар за доклада на САЩ, акцент в който е незаконния му арест, за парапета на Кирил Петков и "грешния ъгъл" направи пред журналисти в Хасково лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

И за децата беше ясно, арестът ми беше незаконен, поръчков и наказуем. Имаше десетки и стотици арести на българи предизборно. Това е по-притеснително. Върнахме се в 90-те години, каза Борисов. Преди ден излезе годишният доклад на САЩ за правосъдието и спазването на човешките права. В него арестът на Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов бе посочен като незаконен и в нарушение на човешките права.

„Крадоха откъдето, каквото можаха. Две години те ви разсипаха“, припомни той.

„Този доклад казва, че ПП и ДБ нямат капацитет да се справят със съдебната реформа. Ние предлагаме да решим тези проблеми“, обобщи лидерът на ГЕРБ.

Борисов припомни, че от 2 години ГЕРБ го няма в управлението, а всички виждат какво е нивото на корупцията. "Крадоха ви от бензина, горивата, храните, откъдето - както можаха", добави той.

Бившият премиер смъмри и медиите, като посочи, че ГЕРБ няма участие в такива. И припомни как Бойко Рашков е заплашвал журналисти, а след това е задържал, какво се е случило със Севдалина Арнаудова.

Критиките към медиите бяха свързани с мълчанието по финансирането на ДБ през Нексо и за незаконни действия на министри и премиер.

"Лицемерното им отношение и огромната медийна подкрепа. Не ги питаха дори за един парапет. Било грешен ъгъл. Кое е грешен ъгъл - не разбрах. Няма допълнителни въпроси. За да може публиката да остане неразбрала какви са", отсече Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай