Борисов обяви победа, каза как е надвил ПП и ДБ

Нали са от добрите, защо народът не ви разбра, запита той риторично

Борисов обяви победа, каза как е надвил ПП и ДБ | StandartNews.com

ГЕРБ категорично победи Продължаваме промяната и Демократична България. Кой е първи - темата не съществува. Само за 6 месеца провалът им ги докара до там да се събират заедно да ни бият. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на предизборната кампания на партията от Враца.

Борисов даде отговор защо ПП не са останали сами, а са се събрали с други - видели са разликата от 10 на сто в проучванията. "Нали са от добрите, защо народът не ви разбра? Как - вие го съдрахте народа. По левче от всеки джоб сте извадили в зависимост от автомобила, напомпахте инфлацията", обвини бившите управляващи Борисов.

Той избра Враца за официалното откриване на предизборната кампания. Повече от 800 симпатизанти и членове на ГЕРБ се включиха в събитието. Кампанията ще премине под мотото "За стабилна България отново". Водач на листата в района този път е Красен Кръстев.

"Очаквах хиляди хора да се съберат в Пловдив заради чисто механичния сбор ПП, ДБ и т.н. Изненада ме отиването на Петя Ставрева: там от думите, които съм чувал от нея в централата. Пет години евродепутат от ГЕРБ. Ако някой ме чуе да кажа една дума срещу Царя някога, да ми отреже езика. Човек трябва да има морал. На който си казвал "шефе" или "Ваше Величество", не трябва да забравяш. Темата кой е първи не съществува. Защо не си останаха ПП сами, за да видят разлика от 10% поне. Нали са добри. Защо народът не го разбра? Асен Василев е цар в помпане на инфлацията. Народът обедня, потреблението падна. Инфлацията е скритият данък, който прибираш от населението. Това носи такъв омагьосан кръг след това. Защо не са доволни пенсионерите? Сумарно са вдигнали повече пенсиите. 50-те лева, които давахме ние, бяха 50 лв. Сега и 200 да им дадат, ги похарчват на първия пазар, на който идат", посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ сподели свой разговор с производител от Варна, който му е казал, че продава кашкавал на цена 9 лв., а в магазина го вижда на 34 лв. "Срам нямате ли, кой ви разреши да грабите хората със 100, 200% надценка? Кметовете, организирайте тържище и изкарайте производителите там два дни в седмицата. Производителите не смеят да се обадят. Ще направим голямо усилие да направим правителство, с който българският народ избере, който е патриот, който е срещу чудовищната война на Путин в Украйна, който е с европейски ценности. Пети път да не се направи правителство не е честно към народа и не трябва да се прави. Ако партиите не се вразумят, няма смисъл от съществуването им. Иначе излиза, че си играем с ПП кой ще вземе Черния Петър", каза още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай