Атанас Стефанов от МИР направи нещо шокиращо в Пловдив. Защо?

Коментар за връчването на кървавите бикини на Асен Василев

Атанас Стефанов от МИР направи нещо шокиращо в Пловдив. Защо? | StandartNews.com

- Г-н Стефанов, отново сте във фокуса на общественото внимание. След като миналата седмица свалихте украинското знаме от сградата на Столична община, вчера в Пловдив „подарихте“ кървави бикини на г-н Асен Василев. Какво искате да кажете с този шокиращ акт? Малко напомняте на пърфомънса с артистите от миналия век.

- С тази шокираща акция исках да покажа на тези хора, че справедливо заслужиха името си „Коалиция на войната“. Чрез акцията също така показах, че „Царят е гол” и че в България има политически номади, които са готови на всичко в това число да вкарат България във война, но изпълнят поставената им от посолството на САЩ у нас роля и задача. Трябва ясно да заявим и всички българи да знаят, че ПП и ГЕРБ искат да вкарат страната ни във война. За всички е известно, че НАТО ни разглежда като фронтова държава, а националния интерес на България е да бъдем зона на мира. За това настояваме от партия МИР. Една от причините да направя тази акция и именно тази и защото е символ на войната, а мнозинството от българите искат мир.

- Кървавите бикини, това ли е символ на войната?

- Да, това е символ на немъжката политика, която ще доведе страната ни до хаос и ще ни вкара в конфликт с две братски, православни и християнски държави, каквото са Русия и Украйна. Точно това изобразява малкото бяло парче плат с кървави, червени петна по него.

- Не беше много крайно това, все пак това го направихте на площада, пред всички?

- Хората имат нужда от това някой да им покаже този символ! След като пиар агенциите на посолството на САЩ овладяха политическия активизъм у нас, като неглижираха гласа на обществото, подмениха го и дори прокламират омраза към всеки, които търси социална справедливост, се налагат и подобни „крайности“. Те дори си позволяват да иронизират опитите за референдум по темата с оръжията и войната у нас, като внушават на хората, че нищо не разбират и че нямат компетентност едва ли не. И това го правят двама души, които излъгаха и измамиха българския народ, които ни продават не друг, а руски газ през посредник за 30 % по-висока цена. Мисля, че българското общество все още пак има някакви критични ресурси да оцени ставащото. Да, това е крайното, но ситуацията в България е доведена до пълен абсурд. Нещо повече – всеки, който си позволи някаква протестна акция срещу войната и доставянето на оръжия бива обвинен от техните пиари, че не е уравновесен. За да замажат и оправдаят скандала дори вече пуснаха в публичното пространство и по платените им медии, че Атанас Стефанов от Български народен събор и партия МИР е неуравновесен.

- Да, чи се вече това…

- Така и ме нарекоха, търсеха провокация и физическа саморазправа с мен на самото връчване в Пловдив, имам го записано на видео. Нарекоха ме „боклук“, представяте ли си?Работата е там, че тази Коалиция на войната е това, което може да се нарече „боклук“ у нас. Това са хора, които нямат отговорност за населението, за българския народ. Те, водени от кариеристични цели, от финансов интерес, са готови да жертват вашите синове и внуци. Това е такъв цинизъм, че ПП дори надминаха дори и провалената ни досега политическа класа у нас.

По тази причини дадох знак с кървавия плат, за това и го връчих като вид инициатива и в знак на протест, като медал на подлостта, за тези, които ще окървавят народа ни в една безсмислена за нас война с Русия, зад която ясно прозира икономическия и енергиен интерес на САЩ.

Да очакваме ли други инициативи от Вас, г-н Стефанов?

Ако с моите инициативи ще сложим край на колониалната ни политика и ще спрем войната, ще продължа да ги правя определено. Време е за МИР и това е моят мирен начин на протест срещу всичко, което се случва в България в последните години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай