Четвъртък,

Атанас Атанасов плаши с нови избори наесен

От: Стандарт -
874
Атанас Атанасов плаши с нови избори наесен
A
A
A

Ако ГЕРБ е първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори на 2 април, отиваме на нови избори наесен.

Това обяви съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов пред БНТ.

Той добави, че партията, която работи за това да няма кабинет, е ГЕРБ. Борисов има план за изтощаване на противника и има мощно медийно влияние, изтъкна Атанас Атанасов. ГЕРБ имитират комуникация с другите партии и това е доказателство, че не искат да има правителство, посочи Атанасов.

Той обясни, че ПП-ДБ са в коалиция заради една основна идея - да поискат подкрепата на хората, за да можем да съставим правителство и да прекратим модела Борисов и ГЕРБ. Абсурдно е това, което се говори, че ПП и ДБ работят за ГЕРБ и ДПС, коментира Атанасов.

По думите му политиците имат дълг да поискат прошка от народа. Политическата криза и буксуване пречи на развитието на държавата като цяло, каза Атанасов.

Атанас Атанасов настоя Борисов да освободи политическия терен и вместо да ходи в Американското посолство, да отиде в прокуратурата. Обединението ПП-ДБ е създадено, за да се концентрират на едно място реформаторските сили, за да променят нещата и Атанасов се надява да получат подкрепата на хората на вота на 2 април, за да изпълнят целите си. В зависимост от резултата на обединението от изборите ще решат по какъв начин да подходят, но ще се отнесат сериозно.

Атанасов настоя още за отнемане кадровите правомощия на главния прокурор с конституционна реформа. Борисов като иска да помогне за конституционна промяна за реформа на прокуратурата, да кажат дали ще я подкрепят, призова той, пише Епицентър.

 


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com