Антон Хекимян обеща Борд по туризъм и бранд “Идентичност” за София

Трябва да има цялостна маркетингова кампания за София - място за туризъм, забавления и сигурност

Антон Хекимян обеща Борд по туризъм и бранд “Идентичност” за София | StandartNews.com

Днес се проведе работна среща между представители на туристическия и ресторантьорския сектор и кандидата за кмет на София Антон Хекимян и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, Любомир Минчев, Драгомир Младенов, Димитър Вучев, Йордан Тодоров и Стефан Марков.

„За мен тази среща е изключително важна, защото сектор "Туризъм" носи едни от най-високите приходи за София“, заяви Антон Хекимян.

„Ресторантьорите и хотелиерите показаха, че могат да донесат много приходи на столицата. 2 милиона туристи са посетили София през 2019 г. Поемам отговорност до 3-4 години София да има 4 милиона туристи на година.“

„От ГЕРБ-СДС ще създадем Борд по туризма към Столична община, той ще събере най-добрите експерти по приоритетите на града. Ще създадем и бранд "Идентичност" - София трябва да има символ, който да изберем заедно с Вас.“

„В София трябва да бъде развиван конгресен, фестивален, културно- исторически, кулинарен и религиозен #туризъм. Следващата ни цел - да не идват туристи само за нощувка или две, а да накараме посетителите на града да остават за повече време“, допълни кандидатът за кмет.

Спортът е много важна тема за столицата ни. Той ще привлича туристи за големи шампионати и събития. София ще е с различно лице - не град на малките проекти, а такъв който да се конкурира с големите столици, съобщи Антон Хекимян.

София трябва да има свое приложение - туристът слиза от самолета и си купува карта, която ще е в мобилния му телефон. На нея ще има всички културно-исторически забележителности, всички хотели и заведения.

Трябва да има цялостна маркетингова кампания за София - място за туризъм, забавления и сигурност. Туристите трябва да знаят, че всяко място в столицата ни, ще носи положителна емоция, заяви още Хекимян.

„7 млн. лева сме спестили на секторите с мерките за малкия и средния бизнес. Ковид, хиперинфлация и чегъртане - основните ни опити последните 2 години бяха да запазим София. Сега предстои да работим и за доразвиването на туризма“, каза досегашният председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай