1619 души на един адрес? Ромска махала реши демографската криза

Вълна от коментари в социалните мрежи

1619 души на един адрес? Ромска махала реши демографската криза | StandartNews.com

Ромската махала в Стамболийски май е решила демографската криза. 

Адресът ул. „Петко Р. Славейков“ №31 в града, на който са регистрирани 1619 души, от вчера е по-известен от „Дондуков” 1 и 2 в столицата. Освен че е готов за книгата на рекордите „Гинес” със своите 1619 обитатели, той може да се превърне в място за сериозни медицински, генетични и демографски изследвания. Освен това адресът стана и повод за спор между представителите на институциите, пише "Марица".

Новината за това, че 1619 души живеят на един адрес, бе съобщена на брифинг на ОД на МВР-Пловдив снощи и предизвика вълна от коментари в социалните мрежи. Не закъсня и реакцията на кмета на община Стамболийски Георги Мараджиев, в чието поле отиде топката заради съмнения, че става дума за организиран изборен туризъм.

В ромската махала на Стамболийски е страшно.Спецчасти с пушки-помпи

„Моля, некомпетентни лица, които никога не са се докосвали до местната власт, да не се опитват да правят внушения за изборен туризъм. МВР издава личните документи на всички граждани. Тази информация е достъпна до тях. В служба ГРАО редовно се извършват проверки от комисия, в чийто състав влизат служители от Областна администрация-Пловдив и представители на органите на МВР, до момента нарушения не са установени. Няма нито един незаконно регистриран на територията на общината. Аз знам, че поставените задачи на определени лица да смачкат вота на ГЕРБ в Пловдив област не е изпълнен, но търсете вината другаде, а не в областния координатор“, написа Мараджиев в социалните мрежи.

И публикува справка на отдел „ГРАО“ при Община Стамболийски, която всъщност представлява най-интересната част от казуса. В нея се обяснява, че на въпросната улица "Петко Р. Славейков" №31 не се извършват адресни регистрации поради това, че къщите нямат документи за собственост, в годините назад са построявани незаконно и в голямата си част са извън регулация на населеното място. Лицата с адресна регистрация на този адрес са деца, внуци, правнуци и т.н. на лица, които са били адресно регистрирани преди 1989 г., обясняват от ГРАО. 

Ако се вярва на написаното за този плодовит род, живял на адреса, става ясно, че вече е намерено решение за демографската криза в България. За такъв прираст обаче можем да говорим при котките или при зайците, но не и при хората. Освен ако в махалата на Стамболийски не живеят някакви медицински феномени, за които учените все още не знаят. В противен случай вероятно става дума за институционално безхаберие или все пак и за нередности, свързани с изборите.   

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай