Вигенин: Подкрепяме Радев на втория тур

През Герджиков ГЕРБ има шанс за реванш и връщане в управлението

Вигенин: Подкрепяме Радев на втория тур | StandartNews.com

„Работим за това Румен Радев и Илияна Йотова да победят на предстоящите избори. Социалистите масово ги подкрепиха на първи тур. Не са разколебани, ще го направят и на втори тур”, заяви пред Нова телевизия Кристиан Вигенин от ръководството на БСП.

Според него има ясен разлом между кандидатурите на Радев и Герджиков. „Трябва да сме наясно в каква посока пращаме държавата. Единият олицетворява промяната и окончателното скъсване с модела ГЕРБ. През Герджиков ГЕРБ има шанс за реванш и връщане в управлението. Когато трябва да избираш между тези две неща, мисля, че изборът е ясен и тук партийните емоции трябва да излязат на заден план”, категоричен бе Кристиан Вигенин.

„Вярно е наистина, че с появата на новата партия шансовете и на БСП да постигне по-добър резултат на изборите намаляха. Това се видя с всички партии, с които се борехме за промяната в предишното Народно събрание и очевидно не успяхме”, каза още той.

По думите му благодарение на победата на „Продължаваме Промяната” сега има шанс за „едно стабилно мнозинство на реалната промяна, в което БСП има всички възможности да участва”.

„В това Народно събрание има само една лява партия. Това е БСП и от тази гледна точка имаме възможността, ако подходим умно да прокараме и нашите идеи и принципи, както и да разширяваме влиянието си. Беше сложна година, но трябва да подходим с разум”, коментира Вигенин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай