Симеонов: Подготвя се манипулация с „незнайни машини"

Избрани са три големи района. Резултатите ще бъдат манипулирани в полза на „Продължаваме промяната“, казва лидерът на НФСБ

Симеонов: Подготвя се манипулация с „незнайни машини" | StandartNews.com

„Подготвя се огромна манипулация на изборите. Тя ще се осъществи чрез „незнайните“ машини, които никнат като гъби в нелегални квартири буквално всеки ден“. Това заяви в интервюта за национални медии днес кандидатът за президент на коалиция Патриотичен фронт и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

„Три са избраните области - Благоевград, 23 МИР-София и Пловдив-град. В тях ще бъде произведен резултат, който да даде предимство на пропрезидентската партия "Продължаваме промяната". Те трябва да донесат няколко стотин хиляди гласа на ПП, които пък да донесат възможност тя да стане втора политическа сила, изпреварвайки БСП, и да получи мандат за съставяне на правителство.

По думите на Симеонов това е подготвено от двамата софтуерни специалисти. Те са най-охраняваните специалисти от ДАНС.

„Идеята е била „незнайните машини" да си останат по складовете. И при едно едно искане на партиите за една насрещна проверка – а такава неизбежно ще бъде поискана в трите избрани области с манипулирани резултати, тези машини да бъдат вкарани в действие. За да потвърдят манипулирания резултат“ , разкри още Валери Симеонов.

Схемата обаче е била засечена и оповестена от съвестни митничари. Те засекли разминаване в митническите декларации и фактурите – на кашоните пишело "Резервни части за машини", когато отворили - вътре имало машини, които тихо да бъдат използвани, стана ясно още от разкритията на лидера на НФСБ.

Властта не е очаквала машините да бъдат разкрити и затова са комичните объркани обяснения за тяхното предназначение - първо бяха за Албания, за Грузия, после за резервни части, коментира Валери Симеонов и каза, че е готов да съдейства на прокуратурата.Той е категоричен, че "Сиела норма" е само изпълнител в една мащабна координирана акция, замислена отдавна.

Радев се борел не само за втори мандат, а и за сериозно послушно парламентарно лоби. "В последните дни социологическите проучвания промениха нагласите към балотаж. Това активира схемата, притесненията. Най-опасен е страхливият човек. А когато уплашеният човек е страхлив, може да направи всичко.", отсече Симеонов."Няма да има почтени и честни избори. Днешната информация за машините, затвърди много сериозно наше съмнение, Първата лампа светна когато на изборите на 11 юли при прогнозни данни до обяд, че „Обединени патриоти“ влизаме – след това гласовете рязко и изненадващо паднаха. Втората – с решението на ВАС за преброяването на разписките. Основен принцип при правораздаването е, че съдът вярва на свидетелски показания. Един съд да постанови, че трябва да се вярва на машината, а не на свидетелските показания, е тотално показване на правото. А с решението на ВАС стана точно това. Абсурдно е!“, реагира Валери Симеонов.

Той още веднъж повтори позицията на НФСБ, останала последователна и непроменена в годините – против машинното гласуване. То е отречено  навсякъде в цивилизования свят. Има го само във Венецуела, ние го въвеждаме“, реагира Симеонов.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай