Радев: Мое кредо е да бъда с народа си! (ВИДЕО)

Считам, че последните 5 години промениха обществената атмосфера, каза президентът

Радев: Мое кредо е да бъда с народа си! (ВИДЕО) | StandartNews.com

Мое кредо през последните 5 трудни, но вдъхновяващи години е да бъда с народа си, казвам го и днес - с вас. Това заяви президентът Румен Радев на учредителното събрание на Инициативния комитет, който издига кандидатурата му заедно с тази на вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат. 188 души - общественици, политици, интелектуалци, кметове, шампиони, студенти се събраха в зала № 6 на НДК, за да номинират отново Радев и Йотова.

ВИЖ ОЩЕ: Ето кои лица издигнаха Радев и Йотова за втори мандат (ВИДЕО)

Неуспехът на партиите на промяната да съставят действена демократична алтернатива считам само за етапен провал - обществото ни е зряло за промяната, каза Радев.

ВИЖ ОЩЕ: Йотова: Задачата ни е да върнем справедливостта

"Изключително се радвам, че сме заедно тази вечер и ви благодаря за подкрепата. Въпреки че пет години я усещам при срещите си с хората по всички кътчета на Родината. Признавам си енергията и зарядът при сформирането на този Инициативен комитет надхвърли далеч очакванията ми. Благодаря ви за топлите и силни думи. Приемам вашата подкрепа като оценка за свършеното до момента в първия ни мандат, като подкрепа за позициите, които заемаме и за посоката", каза още Румен Радев.

"На фона на безпрезедентния срив на доверие в политическата система и институцията, на общата криза на законността, президентството се утвърди като стълб на стабилност и държавност, защото и в най-тежките времена на тотална обсада, на непрекъснати атаки и манипулации, ние с г-жа Йотова не се отклонихме от мисията си да отстояваме държавността и интересите на българите, да бъдем коректив и последна бариера срещу беззаконието и лобизма, да фокусираме общественото внимание върху недъзитена политическата система, да обединяваме около значими каузи, да работим за модернизацията на България, да отстояваме българския национален интерес. Вярвам, че президентската институция символизира единството на нацията. Не като ням свидел на беззаконието, не като гарант на комфорта на облагодателстването. Единството не е механичен сбор на грабители со грабени, на лъжци с излъгани. Единението е осъзнато обединение около демократични ценности. Около гражданската воля да се търсят и следват съдбовно значими обществени цели", каза още Румен Радев.

"Считам, че последните 5 години промениха обществената атмосфера. Антимафиотският консенсус, който се роди на площадите, премина в урните. Няма нормален човек, който да приеме произвола, корупцията и беззаконието", подчерта още държавният глава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай