Политици, преподаватели и общественици подкрепиха Радев в Търново

Откриването на предизборен офис на кандидат-президентската двойка събра десетки политици от различни партии

Политици, преподаватели и общественици подкрепиха Радев в Търново | StandartNews.com

Откриването на предизборен офис на кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова във Велико Търново събра десетки политици от различни партии, кметове, преподаватели, общественици и културни дейци. Те изразиха подкрепа за кандидатите и пожелаха успех на предстоящите избори.

“Тук сме хора с различни политически убеждения, но обединени от човека, който доказа, че е истински родолюбец и обединител на всички български граждани, които милеят за бъдещето на България”, заяви на събитието изтъкнатият спортист и член на Инициативния комитет Весела Лечева.

Подкрепа заяви и ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов, който изрази вяра, че кандидатите отново ще оправдаят даденото им доверие. Според кмета на Павликени инж. Емануил Манолов България най-после е случила на държавник в лицето на Румен Радев, а кметът на Полски Тръмбеш Георги Чакъров предрече победа още на първи тур. Колегата им инж. Пламен Чернев - кмет на Сухиндол, подчерта, че във време на криза като сегашната е необходима повече държавност и по-малко политика.

“Вярвам, че Радев и Йотова ще спечелят, защото имат не само доверието, но и обичта на хората”, каза още Чернев.

За да изрази подкрепа за държавния глава, на събитието бе и водачът на най-новата формация “Продължаваме промяната” арх. Йордан Терзийски. По думите му Румен Радев е доказал, че е обединител в борбата срещу олигархията и корупцията, както и че дава път на знаещи и можещи хора в политиката. Представителят на “Изправи се БГ! Ние идваме” Мирослав Паничаров подчерта, че въпреки нападките президентът отстоява българите да живеят нормално в нормална държава. Според водача на листата на “Има такъв народ” Момчил Иванов през изминалия мандат Радев е изпълнил в цялост съдържанието на институцията президент.

Сред присъстващите бяха още симпатизанти на различните партии, подкрепящи кандидат-президентската двойка, членове на Инициативния комитет, сред които доц. д-р Виолета Блажева и кметът на община Дряново Трифон Панчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай