Петък,

Карадайъ предлага Съвет по енергетика в президенството

От: СТАНДАРТ -
365
Карадайъ предлага Съвет по енергетика в президенството
A
A
A

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който е и кандидат за президент на Движението, представи нова инициатива, която ще направи заедно с кандидата за вицепрезидент Искра Михайлова.

„Когато бъдем избрани за президент и вицепрезидент, ние ще направим Съвет по енергетиката в президенството", заяви Мустафа Карадайъ на среща с избиратели на ДПС в Търговище. В нея участваха още заместник-председателят на партията Йордан Цонев и членът на Централното оперативно бюро и водач на листата в Търговище Джейхан Ибрямов.

Мустафа Карадайъ даде и аргументите за създаването на подобен Съвет.

„Загрижени сме за всички процеси, които се развиват у нас в сферата на енергетиката. България изостава от процесите, които се развиват в целия ЕС, изостава технологично в тази сфера. Държавата няма цел и посока каква енергетика ще развиваме, а днес всички виждаме какво става с цените на енергоносителите“, аргументира се Карадайъ и добави, че Искра Михайлова в момента е в Европейския парламент в Страсбург заради много важен доклад, свързан с енергетиката на Европейския съюз и обеща още утре да съобщи новини по тази тема.

Кандидатът за президент на ДПС припомни и новата национална цел, а именно – да достигнем средноевропейските доходи. Той уточни, че няма предвид „това да се случи някъде в необозримото бъдеще, а да стане още сега, за нашето поколение“.

„Ще го постигнем със зелената икономика, високите технологии и включването на свободните и активни граждани в политическите процеси, с ясната програма за ускорено икономическо развитие, която ние предложихме още през 2017-та година“, добави Карадайъ.

Той акцентира и върху другия приоритет – безплатна и достъпна детска градина за всяко дете в България като заяви, че това не е нито популистка идея, нито социална мярка, а част от ускорената икономическа програма и част от националната сигурност на страната.

Заедно с всичко това ще работим за синхрон в действията на различните институции, защото последните години тези институции водят окопна политическа война, вместо да работят в координация и взаимен контрол, съгласно Конституцията, заяви Карадайъ.


Всички новини от категория Избори 2 в 1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички