Мистерията се заплита. ЦИК не знае за машините

От ЦИК очакват „Сиела Норма“ да предостави изисканата информация

Мистерията се заплита. ЦИК не знае за машините | StandartNews.com

Централната избирателна комисия (ЦИК) излезе с позицията по случая с откритите допълнителни 228 машини за гласуване. От комисията са категорични, че не са възлагали закупуване и доставка на тези машини, които са били транспортирани от „Сиела Норма“ АД, заедно с машините, предмет на договора.

След узнаването за тяхната доставка ЦИК е изискала от „Сиела Норма“ информация относно тяхното предназначение, собственост и причините, поради които са били транспортирани едновременно с машините, закупени от Централната избирателна комисия, както и пълен опис със серийните номера на 228-те машини.

Централната избирателна комисия информира още, че незабавно след получаване на информация за доставени 228 специализирани устройства за електронно машинно гласуване до склада за съхранение на машините за гласуване в изборите на 14 ноември 2021 г., които не са предмет на договора между ЦИК и „Сиела Норма“ АД , е уведомила Държавна агенция „Национална сигурност“.

От ЦИК очакват „Сиела Норма“ да предостави изисканата информация, а всички компетентни държавни органи – информация за предприетите действия и извършените проверки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай