Неделя,

Мистерията се заплита. ЦИК не знае за машините

От: Рачо Рачев, кадър бТВ, архив -
543
Мистерията се заплита. ЦИК не знае за машините
A
A
A

Централната избирателна комисия (ЦИК) излезе с позицията по случая с откритите допълнителни 228 машини за гласуване. От комисията са категорични, че не са възлагали закупуване и доставка на тези машини, които са били транспортирани от „Сиела Норма“ АД, заедно с машините, предмет на договора.

След узнаването за тяхната доставка ЦИК е изискала от „Сиела Норма“ информация относно тяхното предназначение, собственост и причините, поради които са били транспортирани едновременно с машините, закупени от Централната избирателна комисия, както и пълен опис със серийните номера на 228-те машини.

Централната избирателна комисия информира още, че незабавно след получаване на информация за доставени 228 специализирани устройства за електронно машинно гласуване до склада за съхранение на машините за гласуване в изборите на 14 ноември 2021 г., които не са предмет на договора между ЦИК и „Сиела Норма“ АД , е уведомила Държавна агенция „Национална сигурност“.

От ЦИК очакват „Сиела Норма“ да предостави изисканата информация, а всички компетентни държавни органи – информация за предприетите действия и извършените проверки.


Всички новини от категория Избори 2 в 1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички