Kандид-депутати на ГЕРБ - СДС в София се поклониха на Батенберг

Поднесоха венци пред мавзолея на княза, основател на съвременната българска държава

Kандид-депутати на ГЕРБ - СДС в София се поклониха на Батенберг | StandartNews.com

„Първият владетел на Третото Българско Царство Княз Александър I Български е един от тези крупни следосвобожденски държавници, които Симеон Радев с право нарича Строителите на съвременна България“, каза кандидатът за народен представител Любомир Талев. Той уточни, че са три най-големите заслуги на Княз Александър I към българската история, които са актуални и до ден днешен.

„По негово време са положени темелите на съвременната българска държавност, създадени са редица институции като Българската Народна Банка, Сметната палата и Статистическото бюро, които съществуват и до днес", добави Талев.Според него днес ние отново сме изправени пред избор между държавното строителство и хаоса и разрухата.

„Принудени сме да избираме между разединителите с техните размахани юмруци и националното обединение. Във всеки свой миг на престола Княз Александър I отстоява българския национален интерес и независимост срещу домогванията на великите сили - нещо, което ни е особено нужно и в днешния глобален свят“, завърши Любомир Талев, който е и организатор на поклонението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай