Четвъртък,

Kандид-депутати на ГЕРБ - СДС в София се поклониха на Батенберг

От: редактори -
400
Kандид-депутати на ГЕРБ - СДС в София се поклониха на Батенберг
A
A
A

„Първият владетел на Третото Българско Царство Княз Александър I Български е един от тези крупни следосвобожденски държавници, които Симеон Радев с право нарича Строителите на съвременна България“, каза кандидатът за народен представител Любомир Талев. Той уточни, че са три най-големите заслуги на Княз Александър I към българската история, които са актуални и до ден днешен.

„По негово време са положени темелите на съвременната българска държавност, създадени са редица институции като Българската Народна Банка, Сметната палата и Статистическото бюро, които съществуват и до днес", добави Талев.Според него днес ние отново сме изправени пред избор между държавното строителство и хаоса и разрухата.

„Принудени сме да избираме между разединителите с техните размахани юмруци и националното обединение. Във всеки свой миг на престола Княз Александър I отстоява българския национален интерес и независимост срещу домогванията на великите сили - нещо, което ни е особено нужно и в днешния глобален свят“, завърши Любомир Талев, който е и организатор на поклонението.


Всички новини от категория Избори 2 в 1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички