Ива Митева готова да се откаже от политиката. Защо?

Тя отрече да се водят преговори между ИТН и други партии към момента

Ива Митева готова да се откаже от политиката. Защо? | StandartNews.com

Председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева обяви в ефира на „Събуди се", че е възможно да се оттегли от политиката, ако и този път не се състави правителство.

„Ако и този път се провалим и не успеем да съставим правителство и не се случи промяната, мисля, че няма смисъл да участвам повече в политиката. Нека да видим как ще мине кампанията и как ще продължим напред", заяви Митева.

Тя отрече да се водят преговори между ИТН и други партии към момента.

„В следващия парламент трябва да построим мост и да погледнем в една посока с партиите, с които искаме да направим промяната", твърди Митева. Тя призна, че потенциални партньори на „„Има такъв народ” са БСП, ДБ, ИБГНИ и ПП.

„Трябват много разговори. Ако искаме диалог, не е честно и почтено да говорим отсега за постове, даже без да знаем изборните резултати. Смятам, че при Петков има много млади хора, с които можем да работим", смята тя.

Ива Митева коментира и поредната заплаха, която бе отправена срещу нея.

„За заплахата разбрах на 26 октомври. Обадиха ми се от районната прокуратура в София. В писмото пишеше: „Имам оръжие и ще убия Ива Митева”. Бях разпитана отново. В този момент бях във Варна с колегите ми Филип Станев, Кирил Симеонов и Любомир Каримански. Те също бяха разпитани. Този път майка ми не беше заплашена, както преди”, поясни Митева. И допълни, че в момента не ползва охрана, но естествено е притеснена след поредната заплаха.

„След разпускането на НС се отказах и от специализирания транспорт, на който имам право. Естествено човек се притеснява в такъв момент. Притеснителното е, че заплахата идва отново от същото момче, което вече е осъдено. Не разбирам какъв е поводът”, каза още председателят на 46-ото НС.

По думите й заплаха е отправена и срещу Бойко Борисов. „Не разбирам връзката ми с него, освен онзи прословут закон за НСО. Неприятно е, защото в момента сме в предизборна кампания и обикалям страната. За щастие, непрестанно съм с моите колеги и те ми дават спокойствието. Смятам, че това момче не действа само. Явно има желанието да бъде разпознат, хванат и да се разбере за заплахата. Наистина е странно. Надявам се да се стигне до истинското лице, което стои зад деянието", каза още Митева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай