Джейхан Ибрямов: Новият парламент ще бъде различен

Ще има съгласие за приоритетите на държавата, заяви Джейхан Ибрямов

Джейхан Ибрямов: Новият парламент ще бъде различен | StandartNews.com

Новият 47-и парламент ще бъде различен от предишните - ще има съгласие за приоритетите на държавата, заяви пред телевизия НоваНюз Джейхан Ибрямов от ДПС.

Той съобщи, че от партията имат има много добре развита програма за регионите и за цялата страна. От ДПС винаги са били за експертен кабинет, но това не се е осъществило през последните 12 години, нито през последните месеци на управлението на служебното правителство.

Според него ДПС никога не е било в изолация и всеки е водил диалог с тях, но добави, че партията не участва в задкулисни такива.

Джейхан Ибрямов е обезпокоен от факта, че фирми, които ползват държавен ресурс, подпомагат политическа партия в кампанията със значителни суми. За него това не могат да бъдат партии на промяната, нито да говорят за почтеност. "Продължаваме промяната" е президентска партия, тя е на Румен Радев, той защити клетвопрестъпничеството на Кирил Петков", добави Ибрямов.

Относно своя съпартиец Делян Пеевски, политикът смята, че медиите са го превърнали в универсално зло, но това е мит, който ще се изчерпа, и скоро ще се появи някой друг. "Всичко, което излезе за нашия колега, са писания по медиите и ние нямаме съмнения в него", допълни той.

За пандемията от COVID-19 Джейхан Ибрямов смята, че са били проспани много месеци по отношение ограничаване задълбочаването на здравната криза. "Сега се виждат резултатите. Служебният кабинет на Румен Радев и здравния министър не се справиха със ситуацията. Здравният сертификат е важен, но бе ненавременно въведен", заключи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай