ДПС: Исторически ден. Карадайъ ще е изключителен президент (ВИДЕО)

Движението издигна Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова за президент и вицепрезидент

ДПС: Исторически ден. Карадайъ ще е изключителен президент (ВИДЕО) | StandartNews.com

Днес е исторически ден за ДПС. А и не само ДПС, убеден съм – за цяла България. С тези думи доайенът на Движението Юнал Лютфи представи кандидатурите на лидера на партията Мустафа Карадайъ и най-успешния и дългогодишен евродепутат на Движението Искра Михайлова за президент и вицепрезидент. Решението за номинацията им взе Централното оперативно бюро на ДПС днес. Кандидат-президентската двойка бе регистрирана в 16 ч. в ЦИК.  

ВИЖ ОЩЕ: Кандидатите на ДПС - Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова

Мустафа Карадайъ ще бъде изключителен президент - популярен, последователен, предвидим, в който може да се инвестира доверие, заяви Юнал Лютфи, описвайки кандидата за президент на ДПС. Той подчерта, че Искра Михайлова не е член на ДПС, но е един изключително успешен евродепутат с тежест пред Европа, председател на регионалната комисия в ЕП, зам.-председател на групата „Обнови Европа”.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ се изправя срещу Радев. Играе за президент (ОБЗОР)

ДПС се доказа като изключително важна партия в изграждането на демократична България от 90-а година до днес. Тя е най-стабилната и най-предвидимата. Със сериозна подкрепа в Европа и в света. Ние вече се ползваме с авторитет не само сред нашия електорат, но и след много български граждани, които не са от нашия етнос. Те вярват и имат голямо доверие на ДПС, категоричен бе Юнал Лютфи.

ВИЖ ОЩЕ: НА ЖИВО! Гледайте номинацията на Карадайъ и Михайлова

ВИЖ ОЩЕ: ДПС вади тежка артилерия във Велико Търново. Пеевски води листата

ДПС за първи път издига кандидати за президент и вицепрезидент. ДПС даже малко закъсня с това, смятам, че по-рано трябваше да има свои кандидати, каза още Лютфи и подчерта, че цялата партия, всички нейни членове, са очаквали това да се случи.

Изминахме етапа на балансьори и вече играем сериозно да участваме във властта и без БСП трудно би се направило сериозно, трайно, стабилно правителство, подчерта той. Отдавна обществото очаква промяна. Два парламента вече не могат да съставят правителство, даде пример Лютфи.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ: Ще реагираме на всички беззакония

Мустафа Карадайъ е получил най-много номинации за президент, стана ясно след заседанието на ЦОБ.

"Цялата партия смяташе, че трябва да издигне собствена кандидатура, за да покаже на българското общество, че ДПС е национално отговорна партия, има собствена визия за президентската институция и работи за укрепване на всички демократични институции", коментира и зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.

"Има и още една причина, - посочи той  - ние сме разтревожени от състоянието на президентската институция през последните години, защото не олицетворява единството на нацията и не изпълва със съдържание конституционните принципи, които са заложени в нея.

Напоследък виждаме откровено нарушаване на конституцията и от самия президент Радев. Нашето послание към българското общество е, че ако искаме да имаме единство на нацията, трябва да гледаме еднакво на всички етноси, които живеят в България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай