Вторник,

ДПС вади тежка артилерия във Велико Търново. Пеевски води листата

От: Стандарт -
947
ДПС вади тежка артилерия във Велико Търново. Пеевски води листата
A
A
A

Делян Пеевски бе регистриран днес като водач на листата на ДПС във Велико Търново за изборите на 14 ноември. Втори е Йордан Цонев.

Двамата не дойдоха в РИК, но областният председател Гюнай Далоолу обеща, че Пеевски ще бъде на терен по време на кампанията.

"Това за нас като областна организация на движението е голяма чест. Делян Пеевски беше номиниран от Областния съвет на ДПС. На областно заседание имаше номинации още през 2019 г., за изборите на 4 април и на 11 юли тази година, а последното заседание беше преди седмица.Той избра да се кандидатира от Велико Търново, защото това е духовна и историческа столица, където Делян Пеевски дава ясен знак, че се връща в политиката. Още преди няколко дни каза: „Имам много да говоря!“. Той има какво да даде на България и на региона ни. Още миналата година по време на пандемията, той направи крупни дарения в болниците в областта. Не сме парадирали с тези жестове, но това е човек с голямо сърце. Неговото име ще бъде не това, което нашите опоненти му определяха. Това е Делян, зад който ДПС стои плътно и го подкрепя“, коментира Гюнай Далоолу.

„Кампанията ще е с много позитивизъм, енергия, ще е открита. Най-голямата цел е да спечелим мандат. Във Велико Търново винаги сме се борили за мандат. Имали сме депутати от изборите от 2009, от 2012 година. Напоследък нямахме мандат, защото имаше репресии от полицейския апарата в лицето на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който гонеше нашите членове и сипматизанти в цялата област като империалисти. От това преследване не произлезе нищо, но ние бяха репресирани. Аз като областен председател също съм потърпевш. Моята къща беше обискирана, както и домовете на други членове на ДПС. Всяваше се страх“, коментира още Гюнай Далоолу.

Относно обвиненията срещу Делян Пеевски, областният координатор на ДПС в болярския град заяви, че все още е рано да се говори.

„Текат процеси, проверки и не мо в България. Нашите институции не могат нищо да докажат. Когато има някакви доказателства, ДПС няма да се отрече, но стоим твърдо зад Пеевски“, каза още Гюнай Далоолу.

 


Всички новини от категория Избори 2 в 1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com