ДПС вади тежка артилерия във Велико Търново. Пеевски води листата

Той ще се завърне в политиката от духовната и историческа столица, каза областният председател на Движението

ДПС вади тежка артилерия във Велико Търново. Пеевски води листата | StandartNews.com

Делян Пеевски бе регистриран днес като водач на листата на ДПС във Велико Търново за изборите на 14 ноември. Втори е Йордан Цонев.

Двамата не дойдоха в РИК, но областният председател Гюнай Далоолу обеща, че Пеевски ще бъде на терен по време на кампанията.

"Това за нас като областна организация на движението е голяма чест. Делян Пеевски беше номиниран от Областния съвет на ДПС. На областно заседание имаше номинации още през 2019 г., за изборите на 4 април и на 11 юли тази година, а последното заседание беше преди седмица.Той избра да се кандидатира от Велико Търново, защото това е духовна и историческа столица, където Делян Пеевски дава ясен знак, че се връща в политиката. Още преди няколко дни каза: „Имам много да говоря!“. Той има какво да даде на България и на региона ни. Още миналата година по време на пандемията, той направи крупни дарения в болниците в областта. Не сме парадирали с тези жестове, но това е човек с голямо сърце. Неговото име ще бъде не това, което нашите опоненти му определяха. Това е Делян, зад който ДПС стои плътно и го подкрепя“, коментира Гюнай Далоолу.

„Кампанията ще е с много позитивизъм, енергия, ще е открита. Най-голямата цел е да спечелим мандат. Във Велико Търново винаги сме се борили за мандат. Имали сме депутати от изборите от 2009, от 2012 година. Напоследък нямахме мандат, защото имаше репресии от полицейския апарата в лицето на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който гонеше нашите членове и сипматизанти в цялата област като империалисти. От това преследване не произлезе нищо, но ние бяха репресирани. Аз като областен председател също съм потърпевш. Моята къща беше обискирана, както и домовете на други членове на ДПС. Всяваше се страх“, коментира още Гюнай Далоолу.

Относно обвиненията срещу Делян Пеевски, областният координатор на ДПС в болярския град заяви, че все още е рано да се говори.

„Текат процеси, проверки и не мо в България. Нашите институции не могат нищо да докажат. Когато има някакви доказателства, ДПС няма да се отрече, но стоим твърдо зад Пеевски“, каза още Гюнай Далоолу.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай