Дариткова хвърли кърпата. Напуска политиката

Отказа да бъде депутат

Дариткова хвърли кърпата. Напуска политиката | StandartNews.com

Ден, след като стана ясно, че няма да е водач на листата на ГЕРБ в Смолян, дългогодишният депутат на Борисовата партия от родопския край д-р Даниела Дариткова хвърли кърпата. Тя съобщи, че напуска политиката и се връща към медицината. Дариткова, която беше и председател на ПГ на ГЕРБ, обяви решението си с пост във Фейсбук. Вместо нея листата на ГЕРБ в Смолян ще води д-р Красимир Събев. На последните избори ГЕРБ остана първа сила в Смолян с минимална преднина пред ИТН. Партията на Борисов вкара един депутат от региона – Дариткова.

Винаги съм заявявала, че не съм професионален политик и в един момент ще се върна към житейския си избор – медицината, написа Дариткова. И призова съгражданите си и всички ГЕРБери да гласуват за кандидат-президентската двойка проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева.

Ето целия пост на д-р Даниела Дариткова:

Водена от убеждението, че политиката трябва да лекува болните обществени проблеми, смятам, че е настъпил моментът да се оттегля от участие в предстоящите избори като кандидат за народен представител. В сложната политическа ситуация и епидемична обстановка лекарските ми умения ще са по-полезни на хората.

Първото ми обещание, като депутат беше, че няма да сменя телефонния си номер и няма да изоставя пациентите си. Не се отклоних от него и не съм спирала да работя в лекарската си практика. Винаги съм заявявала, че не съм професионален политик и в един момент ще се върна към житейския си избор – медицината.

Дванадесет години имах честта и отговорността да представлявам интересите на избирателите в Смолянска област в българския парламент. Била съм мажоритарен кандидат на ГЕРБ в изборите през 2009 г., пет пъти водач на листата в Смолянска област, три пъти председател на Комисията по здравеопазване и председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ в 44-то Народно събрание. Печелили сме  доверието на избирателите в изборите и сме изпълнявали поетите ангажименти.

Вярвам, че жителите на Смолянска област отново ще подкрепят кандидатите за народни представители на ГЕРБ-СДС, за да бъдем първа политическа сила за трети път тази година. Убедена съм, че сериозна подкрепа ще получи и кандидат-президентската двойка проф. Анастас Герджиков – Невяна Митева.

Гордост за региона ще бъде да изберем Президент с дълбоки родопски корени. Тук сме научени да търсим това, което ни обединява, а не разделя. България се нуждае от стабилност, отговорно управление и политическо лидерство! И само обединени ще го постигнем!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай