Борисов хвана „черни“ машини за вота, обвини Рашков и Радев

228 машини по 1000 гласа правят 228 000 гласа, заподозря лидерът на ГЕРБ

Борисов хвана „черни“ машини за вота, обвини Рашков и Радев | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи за готвени манипулации на парламентарните и президентските избори, които предстоят на 14 ноември. Според него има 228 машини, извън бройката официално закупени за гласуване. Това бившият премиер съобщи на извънредния изнесен брифинг на партията, организиран пред складовете на фирма в София, където се съхраняват машините за предстоящия вот.

Преди дни Борисов алармира, че софтуерът за машинното гласуване се пипа. Тогава той разкри, че от партията са хванали манипулацията, чрез която гласове от ГЕРБ да отиват автоматично за "Има такъв народ", а друг определен брой гласове от БСП да отиват за "Изправи се! Ние идваме!", припомня "24 часа".

"Висши служители на МВР, възмутени от Бойко Рашков, ни предупредиха, че 228 машини по 1000 гласа правят 228 000 гласа, което си е една партия", алармира бившият премиер.

"С тези машини могат да правят каквото си искат. Тези машини нямат работа в този склад. Само да не излязат с номера, че са за резервни части или са за Грузия. ЦИК е сезирала ДАНС, но ДАНС не е предприела нищо. Машините са вкарани в България, а Рашков ги кара тук", обясни лидерът на ГЕРБ като посочи складовете зад себе си.

"ЦИК сами казват, че тези машини не са част от договора по доставка на допълнителните машини", коментира още Борисов.

Водачът на ГЕРБ алармира, че в момента, в който са пуснали прессъобщението до медиите, са пристигнали екипи на полицията и на куриерската фирма DHL, които са започнали да вадят някакви кашони. Той призова журналистите да влязат в склада и да попитат дали наистина има 228 допълнителни машини.

"Обръщаме се единствено към народа. Неслучайно не искаха да броим контролните разписки. Партиите на Румен Радев бяха против контролните талони да се броят. Те като си знаят, че имат 228 машини начукани или ще си ги начукат, като решат, затова партията на Слави се врътна за броенето на разписките", каза още бившият премиер.

"Пазят се, защото всичко честно и почтено се изчегъртва в момента. Всичко това се прави в полза на Румен Радев. Ами ние не знаем машините в чужбина. Да не са подменени. Извън белите машини, които са за изборите в този склад, са докарани още 228 черни, които не са сертифицирани. Иначе са същите машини, същия тип, същия софтуер, същите куфари", обяви Борисов.

"Не знаеха, че съм пратил тук постове. Имаме снимки как изнасят машини. Изведнъж 228 абсолютно същите машини се появяват в този склад. Само слагаш флашката и ти излизат 1000 гласа", обясни той.

"Разбрах за тези машини от честните и почтени служители на МВР, които са възмутени от Рашков. Нито ще питат за Пламен Узунов, нито за Пътя на Копринката, нито за Радев. Паралелно трябва да се знае, че Петър Кънев, кандидат-депутатът от БСП, който вчера беше плътно до Радев, получава милиони, за да печати бюлетини за изборите. Все едно ще гласуваме с бюлетини. Лапаница. Голяма лапаница", възмути се Бойко Борисов.

"Могат да сложат на Радев 228 000 гласа, когато си поискат. За мен изборите вече са компрометирани. Толкова гласове ще ни се отразят и на нас, въпреки че ние пак ще ги бием с много", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Моят противник е Радев, Рашков е просто едно изпълнителче на мръсни поръчки", отсече бившият премиер.

"Опитват се да играят табла с резервни зарчета. Ще стане като на предишните избори, когато в България не успяха да ни бият, но ни биха в чужбина, където никой нищо не контролира. Дано не са ги изнесли, защото бягат пред вятъра. Но движението започна, след като пуснахме прессъобщение", заключи Борисов и завърши, че утре от ГЕРБ ще направят нови разкрития, този път за репресиите срещу техни активисти.

Тома Биков обяви, че имат данни, че в склада, където се съхраняват машините, има такива, които не са сертифицирани.

Преди него Тома Биков обяви, че имат данни, че в склада, където се съхраняват машините, има такива, които не са сертифицирани. По думите му има сигнали до ДАНС и ЦИК за този скандал с 228-те машини, които стоят в склада, но не са сертифицирани.

"Това, което виждаме, е "Костинброд-2". Никой не знае за какво са тези 228 машини, след като има достатъчно машини за изборите", коментира Георг Георгиев.

Според него е редно борецът за правда Бойко Рашков да отиде на мястото и да каже какво правят машините там.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай