Балтов все пак става депутат. От коя партия?

Кандидатира се от 23 МИР София

Балтов все пак става депутат. От коя партия? | StandartNews.com

Бившият шеф на „Пирогов” проф. Асен Балтов все пак влиза в политиката и става депутат. Той е втори в листата на ГЕРБ в 23 МИР в София, където № 1 вече трети парламентарен вот ще бъде лидерът на СДС Румен Христов. Това разкриха от партията на Бойко Борисов. В ГЕРБ са почти готови с листите за 14 ноември. Разместванията на водачите са минимални.

ВИЖ ОЩЕ: Рокади в ГЕРБ Благоевград. Биткаджии в листата

На първите позиции, както на предните два избора, ще са министрите от кабинета „Борисов” 3. Лидерът ще е водач на списъците в 25 МИР София, където ще се срещне в челен сблъсък с Корнелия Нинова и Христо Иванов и в Пловдив. Там ще премери сили с Кирил Петков от „Промяната продължава”.

В Плевен досегашният водач проф. Григор Горчев обаче няма да се включи в надпреварата, тъй като участва в процедурата по одобрение на новите академици в БАН. Листата най-вероятно ще води областният координатор Валери Лачовски.

В Русе бившият спортен министър Красен Кралев ще бъде сменен като водач от председателката на парламентарната група на партията Десислава Атанасова. Тя запазва позицията си и в Разград. Кралев отива на второ място в родната си Варна, където водач пак ще е бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов. Той също ще води две листи, втората е Велико Търново.

Томислав Дончев и Даниел Митов остават водачи в Габрово и 24-и МИР в София. В Пловдив-област първа ще е Дани Каназирева, в Хасково - Делян Добрев, в София-област - Младен Маринов, в Кюстендил – Христо Терзийски, в Перник – Кирил Ананиев, в Добрич – Деница Сачева. Първата си позиция в Стара Загора и в Шумен запазва Красимир Вълчев.

В Бургас отново острие ще е Любен Дилов – син. Екатерина Захариева ще води в Пазарджик, Росен Желязков – в Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай