Валери Симеонов: Опозицията е импотентна

Няма никакъв шанс да има промени в управлението след европейските избори, смята лидерът на НФСБ

Валери Симеонов: Опозицията е импотентна | StandartNews.com

При тази импотентна опозиция няма никакъв шанс да има промени в управлението след европейските избори, заяви водачът на листата на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” Валери Симеонов пред репортери.

„Трус в управлението може да има само ако има сътресение вътре в коалицията между ГЕРБ и „Обединени патриоти“ и в самата коалиция „Обединени патриоти“, каза още той. „Да не говорим, че изборите за парламент са избори за управление. Изборите се провеждат на всеки четири години и хората казват кой иска да ги управлява за четири години“, допълни Симеонов.

Той уточни, че изборите за Европейски парламент определят кой да представлява България в Европейския парламент и са коренно различни. „Да не говорим, че едните са с 50-60 %, а другите – с 25-30% електорална подкрепа. Не би трябвало да Европейските избори някакво преформатиране на политическото пространство“, обясни още той.

Аз съм за Европа на нациите, времето на свръх-силите в ЕС - Германия и Франция, и техният диктат отминават, каза още Валери Симеонов на среща с управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

„Най-голямото предизвикателство преди тези избори е мотивирането на избирателя да отиде да гласува. Опитвам се да запозная избирателя с практическия смисъл от работата на евродепутата, а не общи фрази за защита на интереси. Трябва да конкретно и да е ясно човек като отиде какви са му първите задачи“, каза Симеонов.

Той коментира и отделното явяване на изборите на партиите от Патриотичния фронт. „В края на краищата така се развиха отношенията в коалицията. ВМРО реши да се явява самостоятелно, решиха, че имат достатъчен потенциал, според мен това беше грешно решение, ние бяхме представени пред свършен факт, тъй като още януари беше издигната кандидатурата на техния водач на листа. Нас това ни изненада. Естествено, че би било по-добре да се явим заедно с ВМРО“, обясни Симеонов. На въпрос на коя група ще бъде член в Европейския съюз, той коментира, че по никакъв начин не вижда своето присъствие в партия като ЕНП, която се бори за свръх централизация на Европа. „Членството в една група в голяма степен те ограничава по отношение на това, за което са те пратили българските избиратели. Обикновено големите политически семейства налагат общи решения и повече се обръща внимание на противопоставяне една на друга и кой ще се наложи при различни гласувания, отколкото да се защитават интересите на отделните държави в тях, които членуват. Там националната принадлежност се размива“, обясни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай