Симеонов: Промените в НК защитават животи

На този етап не се предлага защита на имуществото на хората, обясни лидерът на НФСБ

Симеонов: Промените в НК защитават животи | StandartNews.com

Промените в Наказателния кодекс защитават живота на хората, заяви лидерът на НФСБ и водач на листата на коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ Валери Симеонов по време на дебатите по промените в Наказателния кодекс в парламента. „Законопроектът е извървял изключително дълъг път, тъй като такива текстове ние подготвяхме още 2015 г.“, заяви Симеонов.

Той посочи, че материята е сложна и носи риск от даване на възможност за извършване на престъпление под прикритие за неизбежна отбрана.

„Текстовете, които предлагаме, повярвайте, са добре обмислени, добре балансирани, съгласувани и те в никакъв случай не носят заплаха или риск от извършване на едно такова престъпление криминално подготвено и прочее. Ако внимателно се запознаете – текстовете са прости, категорични. Ясни са. Единственото, което биха постигнали това е целта, с която са създадени, а именно защита на живота на хората“, каза Симеонов. Той посочи, че на този етап не се предлага защита на имуществото на хората.

Валери Симеонов изрази надежда в обсъждането между първо и второ четене да се поправи и това. Според него трябва да се приложи твърдата желязна санкция и сила на закона, за да започне да се въвежда ред и законност в България. Той подчерта, че в Англия през 18 век в центъра на Лондон са бесени слугини, които са откраднали едно пени от господаря си. Тогавашна Англия не е била по-законова от България“, допълни Симеонов. Според него чисто и просто санкцията на закона е въвела този ред.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай