Карадайъ: ДПС е онази сила, която събира минало, настояще

На 26 май ще направим ценностен избор, каза председателят на Движението за права и свободи

Карадайъ: ДПС е онази сила, която събира минало, настояще | StandartNews.com

ДПС е онази сила, която събира минало, настояще и бъдеще в едно. Това може да се случи само в ДПС. С тези думи се обърна към жителите и гостите на омурташкото село Могилец председателят на ДПС и водач на листата на ДПС Мустафа Карадайъ по време на традиционния пролетен събор.

Карадайъ представи кандидатите на ДПС за членове на ЕП като каза, че те са млади, образовани, но и експерти и специалисти в своите области. Хора с амбиции, идеи и виждания за промяна на ЕС. Хора, с идеи и виждания за ускореното развитие на нашата страна в рамките на ЕС. Ето това може да направи единствено ДПС, каза още той.

Мустафа Карадайъ припомни как почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган е създал ДПС и защо залага толкова много на младите като каза, че нашият почетен председател на младежка възраст, в старта на своята академична кариера създаде нелегална организация, за да се борим за нашите права и свободи. През 1989г. организирахме Майските събития, за да донесем демокрацията в нашата Родина. За да може през 1990г. в зората на демокрацията, нашият почетен председател на младежка възраст да създаде ДПС и вече 30 години ние в нашата Родина да се борим за нашите права и свободи, да отстояваме свободата и демокрацията, да сме пазители на целостта, мира и стабилността. До днес, до днешните млади хора, на които да  предадем опит и знания, за да може да ги изпратим в ЕС, обясни Карадайъ.

Водачът на листата на ДПС изтъкна, че ЕС е на кръстопът, националистите са на мода, както в България. Ние на 26 май ще направим нашия ценностен избор – Европа на национализмите или Европа на ценностите и демокрацията. Това е нашият избор на 26 май, каза той.

Ние ще направим още един много важен избор за нашата Родина. През 2017г. някои хора дойдоха да ни лъжат. Една част от нас им повярваха, и е нормално. Ако с нещо сме ви разсърдили, ако с нещо сме ви обидили, ако сме направили грешки или ако не сме успели да стигнем до всеки един, за да обясним какво правим, моля да ни простите. Ние сме от тези хора, които може да се учим от собствените си грешки. Другите, които търсят бърз и пряк път към властта, забравят за корените. Забравим ли си миналото, забравим ли си корените, значи ние сме като дърво без корен. И какво като сме се качили до плодовете на дърво, което няма корени, заяви още Карадайъ.

ДПС е онази сила, която събира минало, настояще и бъдеще в едно. Само в ДПС това може да се случи, бе категоричен председателят на ДПС. „Ако в Европа националистите са на мода, то там основните партии правят всичко възможно да не ги включат във властта, защото Европа си знае историята и се учи от нея. Историята ни учи, че разделението довежда до катастрофи и Европа си знае урока. Ние в България обаче дали си знаем урока. Нашето разделение през 2017г. направи така, че без да има нужда от това, националистите да бъдат включени във властта“, каза още Карадайъ.

По адрес на двойната политика на управляващите Мустафа Карадайъ каза, обръщам се специално към Герлово – вижте само, когато правим грешки, какво допускаме в нашата Родина. За националистите няма да говоря, но за национализмите ще го направя. ГЕРБ в Брюксел и на свои пресконференции в Европа гласува специални решения за борба против национализмите, а идват в България, без да има нужда от това, включват  националистите във властта. С нашият глас провеждат тази политика против нас. Идват и искат нашият глас, за да водят политика против нас. Аз съм убеден, че го разбираме много точно и много ясно го виждаме. Ето и европейската им политика – в ЕП са съвносители на резолюция против национализмите в Европа, а като предлагаме същата резолюция в Народното събрание, те не я подкрепят. Такава шизофренна политика не се уважава никъде – нито в Могилец, нито в Герлово, нито в България, нито в Европа, бе категоричен Карадайъ.

Лидерът на ДПС се обърна към събралото се множество като каза, че апелът му е да положим усилия.  Да кажем на нашите комшии, нашите роднини, нашите приятели, колко е важно на 26 май да гласуват с номер 20 за ДПС. Аз вярвам във вас!, заключи той.

Европа и България не се развиват добре. Има нужда от промяна, заяви зам.-председателят ПГ на ДПС Йордан Цонев. „Когато ние казваме, че промяната ще започне от 26 май, ние знаем защо го казваме. Имаме ясен план как да направим тази промяна. Ние от ДПС знаем, че вие имате нужда от промяна. За да не работят децата ни в чужбина. За същия труд в България да получават това, което получават в Европа. Това е планът на ДПС – България да настигне по доходи европейските страни. Ние сме единствената партия, която знаем как да го направим. Тези, които десет години управляват не им стигна времето да направят нито една промяна. ДПС и хората на ДПС винаги са били извор на добрата промяна в България“, каза още зам.-председателят на ПГ на ДПС.

ДПС не иска просто развитие, а иска ускорено развиние, каза път председателят на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк. „Да имаме страна, която има среден европейски жизнен стандарт и ние знаем как да го постигнем – черз младите си хора, защото светът изисква младост, иновативност, кураж. Да се пребориш чрез всичко това, което се изправя пред пътя.“ каза той.

Илхан Кючюк допълни, че Европа е многообразие, Европейският съюз не е черно и бяло, има и други цветове. Европа е многообразие и в езика, и в религията, и в етноса. Нашите кандидати говорят много езици – английски, френски, немски, но те говорят и своя майчин език и ще продължават да го правят, защото правото на определение е основно човешко право, което ДПС защитава вече 30г, заяви Кючюк.

Програмата на събора включваше фолклорно-музикални представления, песни и танци на самодейни състави от региона, концерт, конни надбягвания и народни и мазни борби.

Традиционният събор, който е организиран от община Омуртаг, под патронажа на кмета Ешреф Ешрефов бе уважен и от членовете на ЦОБ Тунчер Кърджалиев и Рушен Риза, областния председател на ДПС Търговище Хамди Илязов, народните представители Имрен Мехмедова и Танер Али, кандидатите за членове на ЕП Атидже Алиева-Вели, Севим Мусак, Станислав Анастасов и Сюзан Сейфетонова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай