Вторият фермерски пазар на Lidl предстои този уикенд

Качествени стоки от бг производители като био сертифицирани зеленчуци, хлебни и месни изделия, очакват посетителите

Вторият фермерски пазар на Lidl предстои този уикенд | StandartNews.com

Традиционните фермерски пазари, които Lidl организира за трета поредна година, продължават този уикенд. На 13, 14 и 15 май на паркинга пред магазина на веригата в столичния жк „Илинден“, на бул. “Сливница” 236, от 10-19.00 часа ще се проведе второто за годината от общо планираните 14 събития в страната.

Посетителите ще имат възможност отново да се докоснат до добре познатите качествени стоки от български производители като био сертифицирани зеленчуци, хлебни и месни изделия, мед, вино и др. Към богатото разнообразие от стоки от цялата страна този уикенд се присъединят трима нови фермери.

Петър Симеонов от с. Гурково ще участва с  продуктите от лавандула и розово масло под фирмения бранд KRIMAS, „Михови Естейт“ от с. Илинденци ще предложи на клиентите ароматните вина от семейната винарска изба. Земеделският производител Христина Якофова ще представи мед от лавандула, собствено производство. Христина е трето поколение медар и за нея тази професия е призвание. Тя с удоволствие ще разкаже за ползите от меда и защо е толкова ценен, като децата ще могат да разберат как се събира меда от пчелите и дори колко километра изминават в своето начинание.

По време на втория за годината фермерски пазар посетителите ще могат да избират и сред изделията на мандра „Ивена“ от с. Дебърница, месните продукти на „Рила Мес“ от гр. Рила или да опитат ядки и ядкови продукти от „Валнутс“ от гр. Хисаря.

Два пъти месечно, до ноември включително, столичани и гости на града ще имат възможността да открият представяната на тези пазари българска продукция. А през летните месеци юли и август посетителите на морските ни курорти - Несебър, Созопол, Царево и комплекс “Св. Св. Константин и Елена”, ще се радват на продукцията на родните производители.

От началото на инициативата до момента фермерските пазари на Lidl са дали възможност на 74 родни производители от 27 населени места да представят продукцията си пред клиентите на веригата, като целта е техният брой да се увеличава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай