Всеки народ предпочита местни продукти и вкусове

Lidl има много високи изисквания за качество затова работим с висок клас суровини и постоянно инвестираме в ново оборудване

Всеки народ предпочита местни продукти и вкусове | StandartNews.com

Анита Маркова, Търговски директор на „Ядки Детелина“ ЕООД:

Всеки народ предпочита местни продукти и вкусове, но е добре да се разнообразява

Lidl има много високи изисквания за качество затова работим с висок клас суровини и постоянно инвестираме в ново оборудване

„Ядки Детелина“ ЕООД предлага богата гама семена, ядки, сушени плодове и зеленчуци. Имат разработена мрежа за доставки в цялата страна, както и в чужбина. Компанията е първата българска фирма в бранша със сертификат IFS, който защитава ежегодно, а от миналата 2019 г. е и със сертификат за производство на био продукти.

На българския пазар са вече 31 години, а от 7 години работят в партньорство с Лидл България. „Lidl има много високи изисквания за качество към своите производители. За да можем да отговорим на тези изисквания, работим с много качествени суровини, постоянно инвестираме в ново оборудване и обучение на персонала“, споделя Анита Маркова.

За Lidl доставят слънчогледови и тиквени семки в различни разновидности, но всички - с произход България. Само за миналата година са доставили близо 163 тона „Печени слънчогледови семки 200 г“ за веригата.

Работят и със специални опаковки с бариерни свойства. В базата си са изградили собствена станция за производство на азот. Влагат го във всеки пакет, за да запазят качеството на продукта. Процесите в компанията, за която работят над 100 човека, са механизирани на 70%. Ръчно се кашонират пакетите, но в момента тече процес на механизация и на тази операция.

„Най-лесно се правят суровите слънчогледови семки - ние от над 30 години произвеждаме такива продукти, а най-трудно се приготвят печените фъстъци. Те трябва да се изпекат и пакетират много внимателно, за да се запази наситения фъстъчен вкус на ядките“, разкрива особености от производствения процес Анита Маркова.

Практиката им досега е показала, че всеки народ има предпочитания към местни продукти и към специфични вкусове. „Например има разлика в начина на изпичане на слънчогледовите семки за българския клиент и за пазара в Румъния. Затова през последните години се опитваме да предлагаме все повече продукти, отгледани в България“, споделя Анита., която въпреки това вярва, че производството трябва да се разнообразява с нови продукти и вкусове.

Помагат на местните земеделски производители като им предоставят семена за посеви и изкупуват продукцията им. Така успяват да позиционират български продукти на пазара с качество от най-висок клас.

„Ние сме от малко градче в Централна България, в нашия регион има много полета, които се обработват. Убедени сме, че все повече хора ще се върнат към земеделието, основно в домашна форма“, споделя Анита.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай