МЕТРО: Обединихме се в името на бг храните

Правим видеосрещи с производители

МЕТРО: Обединихме се в името на бг храните | StandartNews.com

 

Макар да не сме членове на Сдружението за модерна търговия, ние споделяме всичко, записано в споразумението с правителството. Имаме 300 локални производители, които доставят в магазините ни, заяви управителят на МЕТРО Георги Гърневски.  Не е време за напрежение сега, нито за тежки дискусии, трябва да се обединим, защото всички са в трудно положение, добави той.

Ще намерим най-добрите начини да сме от полза на обществото. Постановлението съвпада с нашата стратетия, която е - продукцията от полето трябва най-бързо да стигне до потребителите, а българските сортовете да се запазят. Ще помогнем на производителите, да не се притесняват, каза Гърневски.  

От 3 години прилагаме тази мярка, имаме опит с министерството. Това, което правим, е: През регионалните звена на министерството установяваме срещи с производители, които са отговорни. Досега сме имали над 2000 срещи, те продължават и сега вече с видеосрещи, каза Гърневски.

По отношение на спекулата, той заяви, че от тяхната страна това е изключено. По отношение на поскъпването на лимоните припомни, че Турция е затворила границите си и това създава известен дефицит и поскъпване на стоката. Същото е и с джинджила, тъй като Китай не насмогват за износа към Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай