Вторник,

МЕТРО: Обединихме се в името на бг храните

От: сс -
МЕТРО: Обединихме се в името на бг храните
A
A
A

 

Макар да не сме членове на Сдружението за модерна търговия, ние споделяме всичко, записано в споразумението с правителството. Имаме 300 локални производители, които доставят в магазините ни, заяви управителят на МЕТРО Георги Гърневски.  Не е време за напрежение сега, нито за тежки дискусии, трябва да се обединим, защото всички са в трудно положение, добави той.

Ще намерим най-добрите начини да сме от полза на обществото. Постановлението съвпада с нашата стратетия, която е - продукцията от полето трябва най-бързо да стигне до потребителите, а българските сортовете да се запазят. Ще помогнем на производителите, да не се притесняват, каза Гърневски.  

От 3 години прилагаме тази мярка, имаме опит с министерството. Това, което правим, е: През регионалните звена на министерството установяваме срещи с производители, които са отговорни. Досега сме имали над 2000 срещи, те продължават и сега вече с видеосрещи, каза Гърневски.

По отношение на спекулата, той заяви, че от тяхната страна това е изключено. По отношение на поскъпването на лимоните припомни, че Турция е затворила границите си и това създава известен дефицит и поскъпване на стоката. Същото е и с джинджила, тъй като Китай не насмогват за износа към Европа.


Всички новини от категория ДА! На българската храна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички