Четвъртък,

Мариана Кукушева: Хлябът поевтиня с 26%

От: СТАНДАРТ -
2300
Мариана Кукушева: Хлябът поевтиня с 26%
A
A
A

Падна ДДС за хляба и брашното. В големите търговски вериги цените на хляба паднаха между 26 и 14 процента. Това заяви председателят на Федерацията на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева на 16-ия Коледен форум на „Стандарт” от кампанията „ДА! На българската икономика”.

Това намаление на цените е изключително сериозна социална мярка, която ще продължи да работи, защото не си представям, че ще има политици, които да качат отново цената на хляба, каза Кукушева.

Българската хранителна и питейна промишленост не спря да работи въпреки ковид –пандемията, въпреки войната срещу Украйна, въпреки сътресенията ще има ли газ, въпреки цените на тока. Въпреки всичко ние не оставихме празни щандове, каза Кукушева.

Българската хранителна и питейна промишленост се нуждае от уважението на потребителите. Зад труда на земеделците стои огромно напрежение и усилията им не трябва да се подминават, каза Кукушева.Тя специално благодари на депутатите от ДПС като изтъква, че единствени оценяват необходимостта от адекватни мерки за земеделците и работят за осигуряването им.


Всички новини от категория ДА! На българската храна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията