Как да се подготвим успешно за предстоящите великденски празници?

С наближаването на светлите празници нараства, нетърпението да прекараме повече време с най-любимите за нас хора

Как да се подготвим успешно за предстоящите великденски празници? | StandartNews.com

Пролетта пропуква тук и там, а с нея на вратата срамежливо се показва и големият християнски празник Възкресение Христово, символ на новото начало, топлината и уюта в семейството. Из въздуха се носи ухание пролетни зюмбюли и  момини сълзи. С наближаването на светлите празници нараства, нетърпението да прекараме повече споделено време с най-любимите за нас хора и да наваксаме пропуснатите моменти, които всъщност пандемията ни отне. И картината се променя – във всеки дом се смесват божествени аромати на прясна зелена салата с див лук, запечено крехко агнешко и топли козунаци, късащи се на конци.

Великденската трапеза играе ролята на огнище и трябва да бъде перфектна – красива, и в същото време с излъчване на искреност, чистота и любов. Именно подготовката обаче може бързо да се превърне в голямо предизвикателство, особено когато остава само седмица до дългоочакваните дни. Въпреки това, можем да се справим успешно с пазаруването и декорациите навреме – с подходящ план, следвайки няколко лесни стъпки.

Избор на празнични деликатеси

За да подготвим семейната трапеза бързо и лесно, е добре да фокусираме усилията си в откриването на всичко необходимо на едно място. Това е удобството, което предлагат по-големите търговски вериги, чиито щандове разкриват богато разнообразие от предложения. Съветваме ви да подготвите подробен списък за пазаруване предварително. Набелязването на необходимите продукти става с лекота, преглеждайки актуалните брошури – на хартиен носител или, все по-често – онлайн. По този начин освен множество предложения ще откриете и оферти, които оптимизират семейния бюджет.

Украса на великденските яйца

Преди ястията да са готови, а сладкишите – замесени, повечето от нас отделят време именно на боядисването на яйцата. Великденските декорации са най-дългоочакваната част от празника и едно от любимите занимания за малки и големи. Ако искаме да впечатлим приятелите и семейните гости, е добре да заложим на ефектни идеи за украса. За щастие, каталогът на BILLA България предлага цветна селекция от перлени и матови бои, кристали, стикери и орнаменти за яйца, както и няколко полезни и креативни съвета за декорация. Там можем да открием чудесни предложения за един по-пъстър празник и да изненадаме любимите си хора със страхотните си умения.

Подготовка на ястия за семейната трапеза

Тази пролет, BILLA е предвидила за своите клиенти близо 75 тона агнешко месо, 3,5 тона български яйца, както и свежи салати, плодове и зеленчуци, отгледани по програмата „BILLA Градини“, със строг контрол върху пестицидите и изкуствените съединения. В допълнение, празнична брошура на веригата, озаглавена „Вкусен Великден“ включва висококачествени колбаси, богата селекция от сирена и студени предястия, бели и червени вина, шоколадови десерти, алкохолни напитки и други деликатеси от собствените марки – BILLA и BILLA Premium.

Замесване на вкусни печива

След като солените ястия са готови, е време да помислите и за сладките празнични изкушения. Независимо дали ще се заемете с приготвянето на козунаците сами или разчитате на пакетирани сладкиши, BILLA остава ваш верен партньор в кухнята. Във великденския си каталог веригата е подготвила специална рецепта от BILLA Кулинариум за пухкав козунак, който да очарова семейните гости. Тези, които нямат време за домашни печива, могат да заложат на многообразието от 240 000 козунака в магазините в цялата страна, както и ароматни предложения с неповторим вкус от BILLA Пекарна.

Следвайки тези стъпки, с малко усилия и възползвайки се от многото на брой предложения, всички можем да подготвим трапезата си, така че да се насладим на пролетното настроение и семейната празнична атмосфера у дома. Нека не забравяме, че за всеки хубав празник се нуждаем най-вече от достатъчно качествено време,  споделено с най-близките ни хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай